BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Islamske Republike Iran Madžida Fahimpura i razgovoru istakao da Srbija vodi nezavisnu politiku.“Srbija je na putu ka Evropskoj uniji, ali vodi nezavisnu politiku, koju samostalno kreira, bez mešanja bilo kog drugog faktora, jer tako štiti interese svog naroda“, naglasio je predsednik Vlade Srbije.

Premijer Vučić zahvalio je ambasadoru Fahimpuru na principijelnoj politici Irana da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Ambasador Irana istakao je da mudra politika predsednika Vlade vodi Srbiju dobrim putem i izrazio nadu da će reforme doneti veliki uspeh i napredak.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je potrebno intenzivirati, pre svega, ekonomsku saradnju dve zemlje.

Premijer Vučić obećao je da će u sledećih deset dana Vlada Srbije imenovati kopredsednika Mešovite komisije za ekonomsku, trgovinsku, naučnu i tehničku saradnju na ministarskom nivou.

Najavljeno je i više međusobnih poseta zvaničnika dve zemlje.

Ambasador Irana obavestio je predsednika Vlade Srbije o napretku pregovora o iranskom nuklearnom programu i pozdravio odnos srpske diplomatije prema tom pitanju.

Ostavi poruku