TEK što su ušli u iznajmljenu kuću u Ulici Koste Šokice, nedaleko od prodavnice „Miv trejd“ u Tekelijinoj ulici, koju su nekoliko minuta pre toga opljačkali, inspektori novosadske policije su u subotu uveče, nešto posle 19 časova, stavili lisice na ruke trojici mladića. U kući su pronađeni noževi, kao i opljačkani novac.

Zbog sumnje da su maskirani i naoružani noževima, preteći radnici, opljačkali prodavnicu u novosadskom naselju Podbara, uhapšeni su Miroslav M. (23) i njegov tri godine mlađi brat Nikola M. i Nenad A. (18). Njima je određeno policijsko zadržavanje i u ponedeljak će biti privedeni na saslušanje nadležnom tužilaštvu. Zajedno sa njima, osumnjičen je i maloletni M.

B. (15), a protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Hapšenjem ove tročlane grupe, neposredno posle pljačke prodavnice iz koje su uz pretnju noževima oteli sav pazar, novosadska kriminalistička policija je razrešila seriju razbojništava u novosadskim prodavnicama prethodnih mesec dana. – Dok su punoletni pljačkali prodavnicu, maloletnik je čuvao stražu – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Mada su sa plenom pobegli, inspektori kriminalističke policije su efikasno reagovali, i bukvalno za njima ušli u kuću koju su iznajmili.

Na području Novog Sada u 2014. godini dogodila su se 422 razbojništva.

Broj ovih dela u minuloj godini, po rečima Ranka Markovića, rukovodioca grupe sa suzbijanje razbojništava, manji je za oko 23 odsto u odnosu na 2013, a u poslednja četiri meseca minule godine opao je za 35 odsto u odnosu na isti period 2013. godine. SVE VIŠE DECE U KRIMINALU MEĐU počiniocima razbojništava u velikom broju su povratnici, koji se ubrzo po izlasku iz zatvora sa višegodišnje robije vraćaju „starom zanatu“.

Ima i maloletnika, pa čak i mlađih od 14 godina, koji ne mogu krivično da odgovaraju.

Ostavi poruku