POVREDE Tepića, Mačvana i Pavlovića, uz Murića koji je konačno dobio zeleno svetlo doktora da se vrati u takmičarski ritam (trebalo bi da bude u timu za duel sa Metalcem sledeće subote), pretile su da tim Partizana pretvore u pokretnu bolnicu.

Trio crno-belih je proteklu nedelju više vremena proveo na terapijama nego na treningu.

Ali, kada je u „Pionir“ ušla Olimpija, samo kinezio trake su otkrivale rovite delove tela.

Mačvan je sa Milosavljevićem apsorbovao početni rezultatski udar gostiju.

Tepić je ugradio stabilnost spoljnoj liniji.

Pavlović je sa Milutinovim čuvao čvrstinu u odbrani, a kada se meč „lomio“, Mačvan je na smenu sa Andrićem trasirao put ka trijumfu koji je Partizan doveo korak bliže plej-ofu, ostavljajući jednog od direktnih rivala za četvrto mesto, Olimpiju, dva koraka iza. – Dobili smo veoma važan meč, protiv direktnog konkurenta za plej-of.

Na početku je postojala tenzija i pritisak, ali smo u ključnim momentima ubacili važne šuteve, pre svega Milan i Mihajlo – „prebacuje“ kapiten Milosavljević zasluge za trijumf na tandem saigrača, ujedno ne dozvoljavajući da značajan beg od Olimpije „uljuljka“ srpskog šampiona pred naredna iskušenja. – Tek sad nas očukuju važne utakmice.

Gubili smo neke neočekivano, pa sada više nema opuštanja.

Partizan nije dobio samo Olimpiju, već je pobedio veliki psihološki pritisak „nabijen“ i zbog nekih ranijih loših rezultata, ali i zbog povreda, koje od starta sezone nikako da zaobiđu tim iz Humske. – U nekom smo maleru.

Taman se jedan oporavi, a onda se neko drugi povredi.

Prošle nedelje nekolicina saigrača praktično nije trenirala, samo su igrali, ali uspeli smo da se izdignemo iznad svega i pobedimo.

Svesni smo toga u kakvoj smo situaciji.

Borimo se do kraja.

Svaka sezona u Partizanu je izuzetno teška, ova je možda i najteža zbog svih poznatih problema.

Ali borićemo se do kraja – završava Milosavljević.

HVALA NAVIJAČIMASUBOTNjE veče, posle 21.00, nije neko vreme na koje su srpski ljubitelji košarke navikli da provedu u „Pioniru“.

Ali, krcate tribine, za koje se tražila karta više, zbog čega su se i na parkingu ispred dvorane pojavili i preprodavci ulzanica, samo su potvrdile ljubav navijača Partizana da su „u svakom trenutku“ spremni da pomognu ljubimcima.- Prepoznali su trenutak.

Hvala im od srca na podršci ne samo protiv Olimpije, nego i tokom cele sezone.

Sve vreme su uz nas bodre nas i kad ide dobro, ali i kad je loše – kaže Milosavljević.

Ostavi poruku