Posao je završen.

Prema najnovijim informacijama, koje za „Sport” potvrdio Goran Hadži Milovanović jedan od menadžera Gbolaha Salamija (23) u misiji dolaska u Crvenu zvezdu.

I napravljen je načelan dogovor sa FS Nigerije da golgeter dobije dozvolu da 15. januara doputuje iz Dohe u Beograd. – Shvatili su situaciju da igrač reševa važno pitanje u karijeri.

Pre dolaska Salami treba da nastupi za najbolju selekciju 11. januara, protiv Obale Slonovače i biće oslobođen igranja šest dana kasnije sa Sudanom.

U pitanju su prijateljske utakmice, a lično sam iskoristio dobre kontakte u interesu njihovog reprezentativca – kaže Milovanović.

Crveno-beli su prihvatili uslove igrača. – Imaće platu u narednih šest meseci, dok je na pozajmici i taj period je jedini trošak za Zvezdu.

Smatram da su uslovi povoljni, a da ekipa dobija veliko pojačanje u napadu.

Jesenas je realizacija bila glavni problem aktuelnog šampiona Srbije. – Vidim da je plan da Parker i Salami treba da budu nove uzdanice trenera Lalatovića, a uvek je poželjna prava konkurencija.

Bitno je da brzo dođe do uklapanja u nove zahteve i kada je period adaptacije treba da bude kratak bez obzira što je u pitanju debi na novom kontinentu.

Navijači mnogo očekuju od zimskih pojačanja.

ODUSTALI OD ORLANDIĆAOd pre nekoliko dana više nije tajna da je za sada Crvena zvezda odustala od dovođenja iz Zete Petra Orlandića (23).

Izgleda da je najbolji strelac u komšiluku izgubio trku sa Salamijem i da se rukovodstvo odlučilo na varijantu u skladu sa realnim finansijskim mogućnostima. – Salami je sličan klasičnim engeleskim napadačima.

Ako bi njegov stil upoređivao sa trenutno vrhunskim asovima čini mi se da je negde između Drogbe i Balotelija.

Jasno je da su oni na višem nivou, ali da dobrim radom novi igrač Zvezde može da bude pravi „džoker” u ispunjenju rezultatskih ambicija.

Ako sve bude po planu u ekspediciji za Sloveniju treba da bude i nigerijski napadač. – Odrađeni su svi koraci da se načelan plan odradi u potpunosti.

Koliko znam klub je već kontaktirao ambasadu Slovenije u Beogradu da se ispoštuje procedura za dobijanje vize za ulazak u zemlje EU.

Po dolsaku slede i pregledi, a zatim i poptpisivanje ugovora.

Postoje temeljni razlozi što je Salami izabrao da prva destinacija u inostranstvu bude u Beogradu. – Postojale su još neke bolje ponude, ali je Salami prihvatio savet da treba prvo da se dokaže i onda napravi veliki transfer.

Igranje za Nigeriju je veliki plus, a domaća srpska scena je uvek dobra da se dođe do potpune afirmacije.

Sve je u njegovim rukama…

Na kraju priča dve strane može da se produži posle juna. – Stavljena je klauzula po kojoj Crvena zvezda u maju može da otkupi Salamija za 250.000 dolara.

Cena je prikladna, a za sledeće korake ima dovoljno vremena – zaključio je Milovanović.

PROČITAJTE I OVO:* Lazović: Predugo sam u Zvezdi, novi ugovor nije realan* MUP daje saglasnost: Galatasaraj pred publikom gostuje u Areni* EL: Žalgiris trojkama srušio Albu, Efes prestigao minus 15 s poluvremena i dobio Unikahu* Crveno-beli častili evropskog šampiona u Tel Avivu* Milijaš novi sekretar stručnog štaba Partizana* Zvezda: Zastoj oko Kovačevića* Rukometaši poraženi od Hrvata

Ostavi poruku