IGRAJ, dokaži se i idi bez evra nadoknade.

Praksa koja je bila izuzetno štetna po osiromašenu kasu kluba iz Humske poslednjih godina mogla bi tokom narednog leta da donese ko zna koju po redu reprizu.

Miljković, Smiljanić, Lazevski, Dijara, Stanković… samo su neki od igrača koji neažurnošću prethodne uprave nisu klubu vratili bar deo uloženog novca u njih za vreme igranja u Partizanu. Slaba potražnja iz inostranstva za fudbalere iz Humske, ali i inertnost čelnika kluba doveli su do toga da bi Partizan na kraju sezone mogao da ostane bez više od pola startne postave (šestorici ističe ugovor), a da pritom klub od njihovih transfera ne inkasira ni jedan jedini evro. – Razgovaraćemo o tome sasvim sigurno, imamo jasan plan sa kim ćemo se dogovarati oko nastavka saradnje.

To u ovom trenutku nije prioritet, ali će sigurno vrlo brzo doći na red – objasnio je potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković. I dok se licitira sa imenima novajlija, počev od Stefana Babovića, preko Envera Alivodića, Miroslava Todorovskog i Nemanje Tubića, ništa manje interesantne pristalicama Partizana sigurno nisu ni priče o odlascima.

Sportski direktor Dragan Ćirić je najavio da je osnovni cilj očuvanje aktuelnog igračkog kadra.

Kada se pogleda spisak sa dužinom trajanja ugovora fudbalera Partizana jasno je da će za tako nešto biti potreban dobar pregovarač iz redova klupske vrhuške. Zamenik kapitena Vojislav Stanković je „povukao nogu“ kada su u pitanju odlasci bez obeštećenja, a tokom leta će se na tom spisku izvesno naći mnogo više imena.

Dugoročno gledano najveći problem predstavlja status Danila Pantića, odnosno činjenica da je prethodna uprava pristala na potpis jednoipogodišnjeg ugovora, pa klub već ove zime nije u situaciji da diktira i postavlja uslove.

Pregovori sa mladim fudbalerom još nisu izašli iz „slepe ulice“, a njegov primer i eventualno repriziranje sličnog posla sa nekim novim biserom iz škole mogli bi da klubu uskrate glavni izvor prihoda. Tumbakoviću i Ćiriću su vezane ruke i po pitanju daljeg angažmana Danka Lazovića u Partizanu kojem ugovor ističe na leto, ali shodno dogovoru prilikom potpisivanja ugovora u svakom trenutku može da spakuje kofere i ponovo se otisne u inostranstvo. Kada je Vladimir Volkov u pitanju jasno je da je obostrana želja za transnferom već tokom zime prisutna kako bi i Partizan uhvatio „poslednji voz“ za obeštećenje, ali je pitanje da li će do realizacije doći, pošto je slična situacija prošle zime završena potpisivanjem novog jednoipogodišnjeg ugovora. Čovek zadatka kod svakog trenera crno-belih Saša Marković takođe ulazi u poslednjih šest meseci ugovora, pa se može očekivati da klub učini napor kako bi mu tokom zime pronašao novu sredinu, na obostrano zadovoljstvo. Rezervni golman Živko Živković je dugo u klubu i nikada nije dobio pravu šansu, pa ostaje veliki znak pitanja kako će se Tumbaković i Ćirić postaviti u razgovoru sa njim, dok Saša Ilić i dalje ima „blanko“ varijantu. – Sale je neko na koga uvek računamo.

Sve je u njegovim rukama, videćemo kako će se osećati na kraju sezone – istakao je Tumbaković. Izvesno je, dakle, da će zima u Humskoj biti mirna, ali da bi „otvaranje kapija“ za niz fudbalera moglo da predstavlja značajan problem.

OTIŠAOIsmail Fofana (Ćindao, pozajmica) MOGU DA IDUVladimir VolkovSaša MarkovićDanko LazovićDanilo Pantić SIGURNO NE IDUPetar ŠkuletićNikola DrinčićPetar GrbićBranko Ilić LISTA ŽELjAStefan BabovićEnver AlivodićMiroslav TodorovskiNemanja Tubić ISTEK UGOVORAJUN 2015.Živko ŽivkovićVladimir VolkovSaša MarkovićSaša IlićDanilo PantićDanko Lazović JUN 2016.

Milan LukačBranko IlićNikola NinkovićAndrija ŽivkovićNenad MarinkovićNemanja Kojić DECEMBAR 2016.

Miloš OstojićNikola DrinčićPetar Grbić JUN 2017.

Nemanja PetrovićDarko BrašanacPetar ŠkuletićIvan ŠaponjićIsmail FofanaPROČITAJTE I OVO:* Zvezda gostuje u Sremskoj Mitrovici: Nastavak crveno-belog mega niza* Ani ovacije, Maši pehar u Brizbejnu!* Hrvati i drugi put bolji od rukometaša Srbije* Markovićev prvenac u Premijer ligi vodio Liverpul do pobede* Vaterpolisti Partizana dobili zagrebačku Mladost u Triglav ligi* Majnc upozorio Srbina: Žuti karton i druga šansa Đuričiću* Lukićeva: Holivud nije moja priča!* Salami zbog Zvezde oslobođen igranja protiv Sudana, crveno-beli odustali od Orlandića

Ostavi poruku