SUKOBI unutar SNS biće najdominantnija tema iznenadne sednice predsedništva te stranke koja je zakazana za danas, a lider Aleksandar Vučić spremio je žestoku kritiku najbližih saboraca – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, pored krupnih državnih pitanja, spoljnopolitičkih izazova i pritisaka iz Brisela, Vučić će staviti na dnevni red i trvenja između naprednjačkih ministara i visokih funkcionera partije.

Na tapetu će, kako smo saznali, biti Nebojša Stefanović i Nikola Selaković jer su još pre nekoliko meseci ušli u tinjajući sukob zbog štrajka advokata.

Takođe, razgovaraće se i o razmiricama između Stefanovića i Bratislava Gašića, koji datira još od brutalnog prebijanja Andreja Vučića tokom parade homoseksualaca u Beogradu.

Biće reči i o pojedinim neodmerenim istupima Zorane Mihajlović u javnosti…

Konkretno, očekuje se da prvi čovek SNS žestoko iskritikuje pojedine članove predsedništva i da im „uruči“ i poslednje upozorenje – ili će da rade za Srbiju i stranku ili više neće biti na funkcijama.

Suočiće ih i sa opcijom smene sa ministarskih fotelja, ukoliko nastave sa razmiricama.

Vučić će, tvrde naši izvori, poručiti najbližim partijskim saborcima da zaborave i na međusobne ratove oko udomljavanja svojih kadrova u državnom aparatu.

Očekuje se da će od njih zatražiti da prekinu da rade jedni protiv drugih i da pod hitno prestanu da se laktaju za lični rejting unutar stranke.

Na sednici predsedništva govoriće se i o nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o napretku Srbije u evrointegracijama, jer je ona u mnogim segmentima kritički nastrojena prema našoj zemlji.

SPREMA SE MARATONOČEKUJE se da će današnja sednica predsedništva SNS biti jedna od burnijih u poslednjim mesecima.

Procenjuje se da bi zbog toga mogla da traje i više od tri sata kako bi se potpuno ugasila sva potencijalna žarišta unutar naprednjačkih redova.

Ostavi poruku