Košarkaši Levskog zbog finansijskih problema nisu otputovali na utakmicu 17. kola ABA lige protiv Budućnosti i taj duel biće registrovan službenim rezultatanim 20:0 u korist Podgoričana.

Bugari su zbog problema sa dvoranom koji su ekipu ostavili bez treninga, kao i činjenice da je nekoliko igrača u kratkom vremenskom periodu napustilo klub usled finansijskih problema od rukovodstva ABA lige tražili odlaganje, ali to prema propozicijama nije bilo moguće.

Naime, rukovodstvo ABA lige je već jednom izašlo u susret Levskom i prolongiralo meč 16. kola protiv Zadra.

Prema propozicijama predviđeno je da se meč registruje službenim rezultatom 20:0 u korist Budućnosti, a da Levski bude kažnjen oduzimanjem boda.

Naravno, ova odluka postaće formalna tek kada se u predviđenom terminu utakmice, subota od 19 časova, konstatuje da gostujuća ekipa nije došla.

Ukoliko se sličan ispad ponovi Levskom prete i ozbiljnije sankcije.“Veoma nam je žao zbog činjenice da nismo mogli da otputujemo u Podgoricu.

Istovremeno, potpuno razumemo i poštujemo odluku ABA lige.

Uvereni smo da ćemo do 17. januara i meča protiv Solnoka rešiti sve probleme i nastaviti sezonu od koje smo imali znatno veća očekivanja.

Nažalost, našli smo se u delikatnoj situaciji kao i većina klubova u regionu, ali sigurno da ćemo veoma brzo stati na noge i nastaviti normalno da funkcionišemo.

Već smo blizu dogovora sa novim igračima kako bismo protiv Solnoka nastavili tamo gde smo stali“, izjavio je predsednik Levskog Leonid Gajdađijev.

Levski trenutno zauzima poslednje mesto u ABA ligi sa skorom 1-14.

Ostavi poruku