PUNE tri deonice je Crvena zvezda krcate tribine „Menora mivtahim arene“ držala u neizvesnosti da li će njihovi ljubimci zabeležiti prvenac u Top 16 fazi Evrolige.

Raspoloženi Nikola Kalinić je dalekometnim rafalima „sekao“ svaki rezultatski beg Makabija.

Pokretljiva odbrana beogradskog kluba je praktično do poslednje črtvtine ostavila bez „municije“ spoljnu liniju evropskog šampiona koji je morao da se osloni na „masivnu“ unutrašnju liniju. Tek pošto je Sofoklis Skorcijanidis probio reket, sa skočnim Rendolfom i Tajusom, Makabi je jurnuo ka pobedi, koja je po reakcijama gotovo kompletne klupe, od tim menadžera Nikole Vujčića, asistenta Pinija Geršona i šefa struke Gaja Gudersa mnogo značila ekipi iz Tel Aviva. – U prvom poluvremenu smo uspeli da iskontrolišemo ritam, u nekoliko navrata smo bili i u rezultatskom plusu.

Bila je vidna velika energija kod naših igrača da se na pravi način suprotstave evropskom šampionu – zadovoljan je trener Zvezde Dejan Radonjić učinkom svih izabranika u većem delu susreta. Sa strane se činilo da Zvezda ima snage i znanja da možda dođe u šansu za pobednički udarac, u nekoliko navrata maestralnim potezima utišavajući dvoranu.

Ipak, kao po pravilu, kada se rezultat „klackao“, uvek je neki igrač u žutom dresu iskakao da „tas“ prebaci na stranu Makabija. – Teško je pobediti evropskog šampiona sa velikim brojem grešaka.

Izgubili smo previše lopti, takođe promašili smo mnogo otvorenih šuteva iz kojih se otvarala njihova prepoznatljiva igra u traniziciji i laki poeni.

Dozvolili smo im i veliki broj ofanzivnih skokova – ukratko je Radonjić izvukao uzroke poraza crveno-belih, koji posle svega nemaju mnogo vremena da razmišljaju o izdanju u Tel Avivu. Već u nedelju ih u Sremskoj Mitrovici protiv Mega Leksa očekuje nastavak paklene serije.

Mladi tim Dejana Milojevića sigurno nije po kvalitetu u rangu sa Makabijem, ali Zvezda želi da nastavi besprekoran, rekordni niz u Jadranskoj ligi i pobedom se okrene pripremi meča sa Galatasarajem. – O duelu sa istanbulskim klubom pričaćemo po završetku gostovanja u Sremskoj Mitrovici.

Dugo vremena smo u žestokom ritmu, ali za to smo igrali i borili se – aludira Radonjić na prolazak crveno-belih u Top 16 fazu Evrolige, čije se utakmice smeštaju između mečeva regionalnog šampionata. – Potrdućemo se da protiv Mege budemo još bolji i trijumfujemo.

BOBI: IMA JOŠ DA SE IGRAOSETILA je Crvene zvezda da će Makabi „kidisati“ na Bobana Marjanovića, koji je često bio udvajan, a ponekad i „utrajan“, pa je lopte preusmeravala na spoljnu liniju, koja je dobrim delom meča znalački koristila slobodan prostor.

Nažalost u prelomnim trenucima, lopta se „zaustavljala“ na trojci, što je dalo krila evropskom šampionu da uzleti do velikog broja ofanzivnih skokova.

Ostavi poruku