U Parizu vlada neizvesnost, u ostatku Francuske radoznalost i zabrinutost.

Teroristički napad u redakciji lista “Šarli Ebdo”, koji za ishod ima 12 mrtvih i za koji je odgovornost preuzela Islamska država, kao i uzimanja taoca uzbrurkalo je javnost… ali na sreću ne i osvetničke strasti.

Kakva je atmosfera u Lionu za “Telegraf” je raportirao, sa lica mesta, srpski fudbalski reprezentativac Milan Biševac – Iako sam u Lionu, svi samo pričaju o napadu terorista.

Svi su na nogama, na svakom koraku je televizor i ljudi se s interesovanjem odnose prema svemu što se dešava, i to iz minuta u minut.

Prema poslednjim informacijama, teroristi se nalaze u šumama severno od Pariza, koje su površinski veće od samog glavnog grada.

Krili su se, ali ih je pronašla policija, i prema poslednjim informacijama neke ljude drže kao taoce, a bilo je i pucnjave – prenosi Biševac, i dodaje: – Nisam se uplašio za sebe i svoju porodicu.

U Lionu se koliko-toliko normalno funkcioniše, iako na svakom koraku ima mnogo policije i svi su u stanju pripravnosti.

Vidim da je u Parizu velika gužva u saobraćaju, posebno na ulazima u grad.

Iako u Milanovom klubu ima dosta saigrača muslimanske veroispovesti, srpski reprezentativac napominje da se niko ni sa kim nije sukobljavao:- Niko od njih nije ništa komentarisao.

Svi smo profesionalci.

Imamo televizor, gledamo i pratimo.

Svako ima neki stav, ali pošto smo tamo zbog fudbala, zadržavamo ga za sebe – kaže srpski internacionalac.

Ostavi poruku