CRVENA zvezda je plasmanom u top 16 fazu uspešno položila prvi semestar Evrolige.

Kako kaže trener Dejan Radonjić, njegovi učesnici evroligašku školu nastavljaju u četvrtak (20.05, SK 1), i to protiv, ni manje ni više, nego važećeg vladara Starog kontinenta – Makabija, pred njegovom katedrom u Tel Avivu. – Najmlađi smo tim u Evroligi, pa top 16 fazu gledamo kao veliku priliku za napredak, što ne znači da ćemo se drugačije pripremati za predstojeće duele.

Pripremićemo se na najbolji mogući način da pariramo Makabiju, uz želju da damo sve što je do nas da napravimo iznenađenje – optimista je Radonjić, čija je ekipa u žestokom ritmu putovanja i utakmica.

Praktično iz Ljubljane su crveno-beli „sleteli“ u „Pionir“ na trening, a već jutro kasnije morali su u avion na dug put za Tel Aviv. – Duel sa Makabijem je nova obaveza, ali obaveza koja nam predstavlja priliku da uživamo u meču protiv prvaka Evrope – kaže Radonjić. – Makabi je, kao i svake sezone, tim sa najvišim ambicijama, koji brani evropsku titulu.

U prvom kolu su vodili veći deo utakmice protiv Panatinaikosa, ali su Grci dobro reagovali i na taj način pokazali da su i oni tim za najviše domete.

Makabi je napravio određene promene, ali je zadržao značajan deo igračkog kadra. – Umesto Rajsa vratio se Pargo, lider tima, koji ima mnogo toga u rukama.

Ima potpunu slobodu.

Uz njega su igrači sa spoljnih pozicija veoma opasni.

Pod košem se ističe Skorcijanidis koji kvalitet koristi na najbolji način.

Makabi ima mogućnost da igra na veoma različite načine, sa snažnim centrom, niskim igračem na poziciji pet.

Forsiraju veoma dobru odbranu, pa moramo da odgovorimo na sve njihove kvalitete.

Smatram da imamo kapacitet za to, ali moramo da budemo svesni da idemo u goste prvaku Evrope.

Idemo na još jedan čas, škola se nastavlja – završava stručnjak crveno-belih Radonjić.

VRATIĆE SE VILIJAMSNIJE tajna da u igri crveno-belih mnogo zavisi od raspoloženja Markusa Vilijamsa, koji ne blista u poslednjim utakmicama.- Odigrao je odlično u dosadašnjem delu sezone.

Normalno je da kod svakog igrača dođe momenat kada izgleda slabije na terenu.

Pozitivan je momak i sigurno je da će opet biti na visini na koju nas je navikao.

Moguće je da bude još njegovih slabijih partija, ali bitno je da je timski duh na nivou koji će nam omogućiti da i dalje dobro reagujemo u teškim utakmicama.

Ostavi poruku