MISTERIOZNA žena seje smrt po Srbiji! Policija traga za ženskom osobom, koja je, kako se sumnja, učestvovala u najmanje dve likvidacije, ali i trgovini narkoticima.

Tragovi njenog DNK, kako saznaju „Novosti“, pronađeni su na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksovića u Beogradu i Rade Maksimović u Šapcu, ali i heroinu zaplenjenom kod Kraljeva.

Prema našim saznanjima, dodatne analize i materijalna veštačenja trebalo bi da pokažu da li je ova žena učestvovala u još nekim zločinima. – Još pokušavamo da otkrijemo ko je ona, ali to, zasada, ide teško – navodi naš izvor. – Sam DNK ne znači ništa kada nemamo konkretnu osobu sa kojom možemo da ga uporedimo.

Napad na Joksovića i Maksimovića je izvršen je eksplozivom, na gotovo identičan način, a tokom uviđaja pronađen je isti, ženski DNK.

Radojica Joksović (32), brat od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svedoka u sudskom procesu protiv narko-bosa Darka Šarića, ubijen je 3. jula 2012. godine u beogradskom naselju Bele vode.

Usmrćen je aktiviranjem eksplozivne naprave postavljene ispod njegovog sivog „audija A6“.

U eksploziji je lakše ranjen Predrag Rakić, koji je bio na mestu suvozača.

Prvi rezultati istrage pokazali su da je paklena naprava postavljena ispod sedišta vozača.

Eksploziv je aktiviran daljinski, kada je Joksović usporio zbog „ležećeg policajca“.

Tokom uviđaja pronađeni su ostaci paklene naprave, a analizom materijalnih tragova sa eksploziva i džipa pronađeno je nekoliko DNK.

Iznenađenje nije bilo malo kada su stručnjaci saopštili da je, pored ostalih, izolovan i jedan – ženski! Tada se nagađalo da je Joksović ubijen zbog osvete, odnosno svedočenja njegovog brata od strica protiv najmoćnijeg narko-klana.

Radojica je bio preuzeo porodične poslove, jer je Nebojšu čuvala policija i imao je ograničeno kretanje i susrete.

Inspektori policije pokušavali su kroz analizu tog ženskog DNK da pronađu neki trag koji bi ih odveo do naručilaca i organizatora Joksovićeve likvidacije.

Iznenađenje nije bilo malo kada su otkrili da se identični ženski DNK pojavljuje u još jednom zločinu u kojem je upotrebljen eksploziv.

Nekoliko meseci ranije, 22. aprila, u eksploziji bombe postavljene ispod automobila „folksvagen turan“, u centru Šapca, teško je ranjen stari znanac šabačke policije Rade Maksimović (33), zvani Grba.

Maksimović, koji je osuđivan zbog trgovine narkoticima, prebačen je u Urgentni centar u Beograd, gde je ubrzo izdahnuo. – Sumnjamo da je u ovom slučaju naprava takođe, kao i kod Joksovića, aktivirana daljinski – navodi naš izvor. – U oba slučaja vozilo je bilo u pokretu, odnosno do eksplozije je došlo tokom vožnje. Radetu Maksimoviću u Šapcu pod automobil postavljena bomba, aprila 2012.

Daljim radom i istraživanjem inspektori su, po treći put, došli do istog, ženskog DNK.

Ovog puta on je bio izolovan na teritoriji Kraljeva, tokom presecanja narko-kanala.

Zaplenjeno je više kilograma heroina, zapakovanog i manje paketiće.

Na jednom od njih pronađeni su biološki tragovi iz kojih su kasnije izvučeni DNK uzorci.

Tajanstvena dama, koja i dalje izmiče policijskoj poteri i identifikaciji, jeste, po svemu sudeći, član jake organizovane kriminalne grupe.

Da li je reč samo o trgovcima eksplozivom i narkoticima teško je reći, ali postoje jake indicije da ova krimi-grupa „radi“ i naručena ubistva. DNK ŽENSKE OSOBE I U SLUČAJU BEKO SLUČAJ dodatno intrigira i činjenica da je DNK ženske osobe otkriven i tokom uviđaja oružanog napada na biznismena Milana Beka 14. novembra prošle godine.

Policija je pronašla četiri čaure i zrno, a forenzičkom analizom, pored ostalih, izolovan je i biološki trag koji pripada ženi.

Da li je reč o istoj ženi, za kojom traga policija zbog ranijih likvidacija i krivičnih dela, znaće se kada se završe dodatna veštačenja i analize. MOŽE DA BUDE JAK DOKAZ SAMO postojanje DNK na nekom dokazu pokazuje da je određena osoba bila u dodiru sa tim materijalnim tragom.

U konkretnim sluačjevima to može da ukaže direktnu povezanost tajanstvene žene sa eksplozivom, heroinom, ali i mecima. – To je čvrst dokaz, kada je reč o čistim situacijama – objašnjava naš sagovornik. – Kada je reč o zrnu ili čauri treba, prethodno, isključiti mogućnost da je došlo do „zagađenja“ uzorka prilikom uviđaja.

Ukoliko je zrno izvađeno, na primer iz sedišta automobila, moguće je i da je „pokupilo“ DNK trag žene koja je prethodno sedela na tom mestu.

Sve to treba pažljivo proučiti i istražiti kako bi se izbegle greške.

Ostavi poruku