NADLEŽNI u JKP „Čistoća“ u Kragujevcu podneli su protiv 11 svojih radnika krivične prijave, u kojima ih terete za zloupotrebu službenog položaja, jer su, kako se navodi, dozvolili organizovano odvoženje više od 18.000 neispravnih torti sa deponije u Jovanovcu.

Prema rečima Dejana Raonića, direktora ovog gradskog preduzeća, policiji je podneta i prijava protiv nepoznatih osoba koje su 24. decembra neovlašćeno ušle na deponiju i iznele torte.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, policijska istraga obuhvatila je i još jedan broj ljudi koji su naknadno preuzeli ove slatkiše od osoba koje su ih iznele sa deponije, sa ciljem da ih dalje preprodaju.

U ovaj proces su se uključile i sve druge nadležne gradske i državne institucije.

Zvaničnici šumadijskih zdravstvenih ustanova i u sredu su nam saopštili da nije bilo većeg broja pacijenata sa trovanjem hranom, a ovdašnji Institut za javno zdravlje uradio je analize uzoraka torti koje su zbog neispravnosti istovarene u Jovanovcu.

Zbog istrage koja se vodi, detalji tog ispitivanja će još neko vreme ostati tajna za javnost.

Prosleđeni su Policijskoj upravi u Kragujevcu i nadležnoj gradskoj komisiji za ispitivanje ovog slučaja.

Zvaničnici Komunalne policije, koja je, između ostalih, najodgovornija za suzbijanje vanpijačne prodaje proizvoda životinjskog porekla, procenjuju da je na gradskim ulicama prodato tek oko 700 torti koje je zahvatila buđ, a da su ostale, po treći put, završile u hladnjačama i zamrzivačima, kako bi se prodavale u narednom periodu.

Oni nemaju saznanja – ko je ovu celu aferu organizovao. KOMISIJA ZA praćenje i ispitivanje celog isražnog procesa, gradonačelnik Radomir Nikolić je formirao komisiju stručnjaka, koja zaseda 24 sata. Članovi tog tela su nam u sredu rekli da čine sve što je u njihovoj moći da nijedno parče ovog slatkiša ne završi na trpezi nekog domaćinstva.

Ostavi poruku