TOKIO – Japanska kompanija Asaši holdings opozvala je danas na desetine hiljada plastičnih vrećica hrane za bebe, nakon što je u jednom od pakovanja otkriven skakavac.

U saopštenju japanske kompanije se navodi da će njena podružnica povući iz prodaje oko 120.000 pakovanja pošto je u jednom pakovanju kašice od mesa i krompira pronađen skakavac, prenosi agencija Frans pres.“Duboko se izvinjavamo našim klijentima zbog izazivanja problema i njihove zabrinutosti“, navodi se u saopštenju kompanije Vakodo, podružnice Asaši holdingsa.

Sa druge strane, japanski trgovinski lanac Sendo je, takođe, danas povukao iz prodaje mleveno meso nakon što je jedan kupac pronašao komadić metala u kupljenom mesu.

U saopštenju kompanije se navodi da je pronađeni predmet verovatno deo mašine za mlevenje mesa, kao i da kompanija do sada nije dobila nikakve prijave o potencijalnim nesrećnim slučajevima.

Japan je, inače, poznat po strogim kontrolama prilikom provere bezbednosti hrane, a tamošnji potrošaci su navikli na visoke standarde.

Ostavi poruku