Drama sa tužnim završetkom.

U veoma neizvesnom četvrtfinalnom meču u Dohi (Katar) Novak Đoković je izgubio od Iva Karlovića (Hrvatska) sa 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 4:6 posle dva časa i 16 minuta igre. I pre početka meča su taj-brejkovi bili “zagarantovani”, jer je hrvatskom džinu veoma teško oduzeti servis, a to je jasno bilo vidljivo od početka do kraja ovog meča – Nole nije imao nijednu priliku za brejk!Meč je bolje započeo Karlović, već u prvom gemu je imao priliku za brejk, ali je nije iskoristio.

Od tada, pa sve do taj-brejka uzbuđenja gotovo da nije ni bilo.

Dodatni gem je Hrvat bolje započeo i napravio mini-brejk, ali je Novak odmah uzvratio i sa duplim mini-brejkom poveo sa 2:1.

Uspeo je hrvatski igrač da izjednači na 2:2, ali je to bilo sve od njega.

Ključni poen je bio pri rezultatu 3:2 kada je posle dobijenog poena stegao pesnicu, a zatim pogodio i forhend dijagonalu i došao do vođstva u setovima. Drugi set je bio manje-više repriza prvog.

Obojica su bila veoma sigurni prilikom svojih servisa, tako da je taj-brejk mogao da se igra i odmah. I u tom gemu se igralo poen za poen, sve do rezultata 5:5.

Tada je Karlović napravio mini-brejk i servirao za izjednačenje.

Ipak, ruka mu je malo zadrhtala na mreži, pa se Đoković vratio.

Ivo je odlično servirao, došo do nove set lopte koju Novak nije uspeo da spasi, pa je rezultat posle 100 minuta igre bio 1:1 u setovima. Nastavio je i u trećem setu Karlović odlično da servira i napadao je servise Rivala.

Prvo je u petom gemu propustio brejk loptu, ali je nije iskoristio.

Ono što nije u petom, jeste u sedmom gemu kada je došao do nedostižnih 4:3.

Međutim, u osmom gemu je Nole imao 40:40 na servis protivnika, ali je to bilo to.

Iz toga se Karlović izvukao i zatim sjajnim servisima došao do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Treba napomenuti da je odservirao čak 21 as udarac. Inače, koliko je dobro servirao, pogotovo u trećem setu, najbolje govori podatak da je izgubio samo dva poena posle pogođenog prvog servisa (23-21).

Protivnik u polufinalu biće mu David Ferer (Španija).

KARLOVIĆ: VREMENSKI USLOVI SU MI POMOGLIPriznao je posle pobede Karlović da je imao mnogo sreće, kao i da su vremenski uslovi pomogli.- Neverovatno je da sam stigao dovde, ovo nisam očekivao.

Bilo je mnogo vetra i zbog toga Novak nije mogao da se pokaže u punom sjaju, ali sam srećan zbog pobede.

Bio sam fokusiran na svoju igru, možda sam imao i malo više sreće i to je to.

Neću slaviti ovu pobedu, jer me čeka novi meč – poručio je Karlović

Ostavi poruku