KRUŠEVAC – Živorad Đokić (54), koji je 5. januara ubio suprugu Violetu (51) u stanu u centru Kruševca, a potom izvršio samoubistvo, sahranjen je na groblju u Jasici, dok je pogreb nesrećne žene obavljen na Novom groblju u Kruševcu.

Tragično stradali supružnici, koji su za sobom ostavili troje odrasle dece, sahranjeni su na isti dan, 6. januara, ali u različito vreme. Đokić je bio psihijatrijski pacijent, lečen zbog paranoidne psihoze.

Sudska mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi izrečena je zbog nasilja u porodici.

Kobnog ponedeljka trebalo je da se vrati na nastavak lečenja. – Minule dve godine pacijent je bio „slobodnjak“, jer se šetao po bolničkom krugu, a bio mu je, pored terapijskih vikenda, odobravan i odlazak u Niš – navode u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici, gde je Đokić završio maja 2013. godine nakon lečenja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Lekari ističu da je i porodica bila zadovoljna ponašanjem pacijenta, te da je tražila i njegovo puštanje, uz periodični dolazak na kontrole.

S tim se, međutim, nije složila bolnička komisija, pa je pacijent ostao na tzv. odeljenju forenzike.

Od septembra iste godine upućivan je na terapijske vikende. – Po okončanju cele istrage biće poznatije šta se odigravalo u ranim jutarnjim časovima u porodičnom domu – iznosi nezvanično izvor „Novosti“.

Prema prvim saznanjima, Živorad je napao ženu, izbo je više puta nožem, a potom se obreo na balkonu stana na šestom spratu, gde su i živeli.

Odatle je skočio.

Komšije, prijatelji i kolege iz obližnje prodavnice obuće, gde je oko 15 godina radila pokojna Violeta, ostali su bez reči.

Iako nije govorila o privatnom životu, a o problemima njenog supruga samo se posredno znalo, sagovornici „Novosti“ ističu da je reč o divnoj ženi.

Tragedija Đokićevih koju je obeležilo ubistvo i samoubistvo nije, nažalost, jedina poslednjih godina u kruševačkom kraju.

Krajem oktobra 2013. godine Milisav Ivanović (54) ubio je nevenčanu suprugu Daliborku Milićević (38) u garaži u krugu porodične kuće u Kukljinu. Ženi je pucao direktno u glavu iz lovačke puške, a potom je jednim hicem presudio i sebi.

I iza ove porodice ostalo je troje dece. SERIJA UBISTAVA U RASINSKOM OKRUGU PRETHODNIH godina serija ubistava je uzdrmala Rasinski okrug.

U januaru 2012. ubijen je penzioner Milan Ramić (73), tako što ga je 32 puta izbola tada maloletna G.

M. (16)! Iste godine odigrala su i dva oceubistva, te masakriranje Vesne Rakić (49) usred Fabrike IMK „14. oktobar“, gde je radila.

U jesen 2013.

Bratislav Janković (55) zadao je supruzi Slađani (47) smrtonosne udarce metalnom šipkom, a u selu Crkvina dogodilo se i dvostruko čedomorstvo.

Prošlu godinu obeležila su ubistva stomatologa Milutina Rokića (65) i Gorana Obradovića Suše (37) u javnosti poznatog kao vođa kruševačkog podzemlja.

Ubice u oba slučaja nisu otkrivene.

Ostavi poruku