Šef kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Božić kosovskim Srbima, poručivši da će naredna godina za njih biti teška i puna izazova, ali da ćemo s njima nositi „zajedno i složno“. Đurić, koji je na Badnje veče prisustvovao bogosluženju i paljenju badnjaka u manastiru Gračanica, poželeo je Srbima na Kosovu da praznik provedu u miru, ljubavi i solidarnosti, dodajući da je Srbija uz njih.“Okupili smo se da pošaljemo poruku da je Srbija sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji, da pošaljemo poruku solidarnosti, mira, ljubavi i vere da ćemo u godnama i decenijma koji su pred nama, Božić slaviti sa najmilijima u ljubavi, zajedno sa celom Srbijom“, rekao je Đurić.

On je poručio da Srbima na Kosovu predstoji teška godina, puna izazova, preneo je Radio KiM. „Godina koja je pred nama biće i godina u kojoj ćemo formirati Zajednicu srpskih opština.

Biće godina u kojoj ćemo se boriti i nositi sa brojnim nedaćama i izazovima zajedno i složno.

Uveren sam da možemo ostvariti ciljeve koji se svode na borbu za opstanak i jedinstvo srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, poručio je Đurić.

Ostavi poruku