Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović istakao je, gostujući u Sportskom pregledu na televiziji B92, da bi, ako dođe do eventualnih susreta s Partizanom u polufinalu ABA lige, obe strane trebalo da rade na spuštanju tenzija i projektovanju pozitivne atmosfere.- Ne obaziremo se na to ko će biti drugi, treći ili četvrti.

Kod nas za sada sve ide po planu.

Ako dođe do meča sa Partizanom, stvarno se nadam da smo iskusniji za godinu dana – sve ružno što se događalo ne bi smelo da se ponovi, trebalo bi da smo sazreli.

Verujem da smo i mi i oni svesni toga, zajedno treba da projektujemo pravu atmosferu, a ne ambijent konflikta i linča.

Ulog je veliki, ali ne veći od života.

Ne bi valjalo da se ponovi nijedan vid neregularnosti – to bi doprinelo da se sve održi kako treba i da derbi bude praznik, kao što je to ranije bio slučaj – rekao je Čović, koji je istakao da je još neizvesno da li će crveno-beli dočekati Galatasaraj pred punim tribinama beogradske „Kombank arene“.- Ne mogu da isključim brojne solucije, ali mi ćemo sve uraditi da se igra normalno, što i jeste dogovor sa Evroligom. Želimo da pokažemo da smo se izdigli iznad nečega što ne bi smelo da se događa u sportu, jer sport treba da zbližava ljude. Na utakmici sa Galatasarajem očekujem da sve bude u redu, da igramo u Areni u prisustvu gledalaca.

Ovo što se dogodilo sa Realom nije dobro – bez obzira kakve su sudijske odluke, one se neće promeniti ubacivanjem novčića, upaljača.

Time se samo kažnjava sopstveni klub – istakao je prvi čovek crveno-belih, koji je govorio i o eventualnom dobijanju A licence.- Ne može da svane pre jutra.

U kontaktu smo sa ljudima iz Evrolige, ali ne zna se ni da li će ostati koncepcija licenci – planira se promena zbog finansijskog fer-pleja, koji stupa na snagu sledeće sezone.

Takođe, relacija FIBA-Evroliga prilično je kompleksna.

Zadatak svih nas jeste da Srbija izbori sigurnu poziciju u novom modelu Evrolige i da ostane na toj mapi, kako god ona izgledala.

PROČITAJTE I OVO:* Đorđević: Nema više spuštanja lestvice* Menadžer: Fofana u ovom momentu nema prostora pored Lazovića i Škuletića* Luković: Pečat na krunu sa Zvezdom* Životna azbuka Radomira Antića: Sportisti su ponos Srbije* Mijailović dobio pisanu odluku o zabrani treniranja s ekipom, pojedini igrači će tražiti da se vrati u tim?* Mihajlović blizu Sent Etijena* Perkins o dolasku u Partizan: Ne mogu ništa da kažem u ovom momentu, ne znam o kakvoj se ponudi radi* Petrić trener Sinđelića

Ostavi poruku