Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je da je odluka o prijemu Kosova u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) veoma teška za Srbiju.

Prema njegovim rečima, MOK je to učinio pod nejasnim kriterijumima.“Ako je sada po njihovom kriterijumu priznato Kosovo dovodi se u pitanje šta će se dešavati u narednom periodu, odnosno ko će i na osnovu čega primati nove članice u tu organizaciju“, kazao je Udovičić u Lučanima prilikom posete tom kraju.

Kako je istakao, prijem Kosova u članstvo MOK direktno je mešanje politike u sport, uprkos tome što Srbija teži apsolutnoj depolitizaciji i nezavisnosti od svih spoljnih uticaja.

On je izrazio zabrinutost za budućnost međunarodnog sporta zbog ovog presedana.“Vlada i Ministarstvio omladine i sporta sve će učiniti da u eventualnim predstojećim međunarodnim takmičenjima, gde može doći do susreta između takmičara, ne bude incidenata“, rekao je Udovičić.

Nakon posete Lučanima Udovičić je u Guči zatvorio međunarodni turnir u dečjem fudbalu „Kup Miljana Miljanića“ i pobednicima uručio trofeje.

Ostavi poruku