Naslovna Srbija Beograd: Uhapšeni diler bio osumnjičen i za ubistvo!

Beograd: Uhapšeni diler bio osumnjičen i za ubistvo!

0

KULjANIN Jovica Radonjić (34) koji je sa svojom petočlanom ekipom uhapšen u utorak u centru Beograda, dovodio se u vezu, ne samo sa drogom i razbojništvima, već i sa ubistvom! Njegov „šef“ svojevremeno je bio i Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, koji je za račun „zemunskog klana“ rasturao narkotike na teritoriji Vojvodine.

Radonjić je bio osumnjičen za ubistvo boksera Uglješe Ljubojevića, februara 2003. godine, člana suparničke, takozvane veterničke ekipe, koju je predvodio Nenad Opačić.

Tokom istrage, Radonjić je rekao da je u pravcu „golfa“ u kome je bio Ljubojević ispalio samo jedan metak, sa zadnjeg sedišta „audija“, a da je ubistvo počinio Boško Radivojević. – To što sam rekao u istrazi nije tačno – tvrdio je tokom suđenja Radonjić. – Nisam učestvovao u tom ubistvu.

Pre dva dana u kafiću „Museum“ u centru Beograda pored Radonjića, uhapšeni su i Željko J. (40), Dušan Z. (33), Borislav Đ. (29), Goran D. (35) i Miloš C. (22).

Pored četiri pištolja i revolvera, policija je oduzela i dva automobila – BMV i „audi“.

Meta interventne jedinice beogradske policije bio je Radonjić, koji je praćen nekoliko sati po Beogradu.

Sumnjalo se da rastura narkotike, odnosno prikuplja novac od sitnijih dilera.

U jednom trenutku on se sklonio u „Museum“, gde mu se priključio ostatak ekipe.

Policija ih je sve uhapsila, a kod njih je pronađeno naoružanje, koje je oduzeto.

Radonjić je svojevremeno bio optužen da je pripadao organizaciji „firma“, koja se bavila prodajom droge na teritoriji Vojvodine, a u Specijalnom sudu optužio je Miladina Suvajdžića, vođu ove grupe, da je mnoge pripadnike ucenjivao da za njega preprodaju narkotike.

Suvajdžić je u međuvremenu od prvooptuženog postao svedok-saradnik.

Da je bio jedan od pripadnika „firme“, Radonjić je priznao 2004, ali je tvrdio da je „samo prepakivao heroin i vodio knjige“. ČETIRI GODINE ROBIJE PRVOSTEPENOM presudom pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu Jovica Radonjić je oktobra 2005. godine, kao pripadnik kriminalne grupe „firma“, osuđen zbog učestvovanja u dilovanju narkotika.

Dobio je četiri godine robije.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version