Vojvodina će, po svemu sudeći, u zimskom prelaznom roku ostati bez pola navale, s obzirom na to da je centarfor Lazar Veselinović već stavio paraf o pozajmici u južnokorejski Pohang stilers, dok je desnokrilnom napadaču Enveru Alivodiću, istekao ugovor.

Novosađani bi, kako je potvrdio i Zoran Marić, šef stručnog štaba, da zadrže Alivodića, ali čini se da je sjajnom fudbaleru, koji ističe da bi rado ostao u Novom Sadu, prioritet da karijeru nastavi u inostranstvu uz, svakako, odgovarajući ugovor. Na meti inostranih menadžera su, nije tajna, mladi fudbaleri, Mijat Gaćinović i Srđan Babić, a posebno interesovanje vlada za kapitena, Marka Poletanovića, veznjaka za koga se zagrejao belgijski Genk, pa postoji mogućnost da se ove zime pridruži bivšem saigraču Sergeju Milinković-Saviću.

S druge strane, Vojvodina kreira i spisak fudbalera na koje stručni štab neće računati na proleće, pa će im biti ponuđeno da karijeru nastave u nekom drugom klubu.

Navodno, reč je uglavnom o mlađim igračima od kojih bi neki otišli na pozajmice i kaljenje.

Mladen Jovanić, sportski direktor Vojvodine, danas putuje u Austriju, u Beč, gde bi trebalo da sa menadžerima i predstavicima nekih od prestoničkih klubova, uspostavi saradnju upravo po pitanju transfera.

Međutim, od njega se ni reč nije mogla iscediti.- Ne možemo govoriti o imenima dok ne vidimo za koga je druga strana zainteresovana i kakve su potrebe.

U Beču ću razgovarati sa predstavnicima agencije i pojedinih klubova i to bi trebalo da se uradi sve za jedan dan.

Po mom povratku, nadam se, znaćemo mnogo više i imati osnovu za konkretne poteze – diplomata je Jovanić.

Ostavi poruku