Naslovna Fudbal Đurovski: Advokat srpska greška

Đurovski: Advokat srpska greška

0

HOĆU hrabru Makedoniju, koja će igrati ofanzivno, koja mora da igra da postigne gol, a ne da joj je cilj da ga ne primi.

Hoću Makedoniju koja će da respektuje svakog protivnika, ali i Makedoniju koja neće na teren sa strahom.

Dve prostoproširene rečenice koje govore sve o Bošku Đurovskom, selektoru Makedonije, i njegovom poimanju fudbala. – U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo smo krenuli novim putem, i moram da budem zadovoljan jer smatram da su reprezentativci prihvatili moje ideje i da ih usvajaju – nastavlja Boško Đurovski. – Bilo bi još bolje ali neki igrači više nisu hteli da nose nacionalni dres, a pogotovo dva ključna igrača.

Centarhalf Novevski, koji ima 35 godina, i koga razumem, i napadač Pandev, čiji su mi razlozi potpuno nerazumljivi.

Ali, nikoga nećemo moliti da igra za državni tim.

U veoma teškoj grupi Makedonci si izgubili od Španije (5:1), Slovačke (2:0) i Ukrajine (1:0), a slavili su protiv Luksemburga (3:2). – Protiv Španaca smo bili hrabri i solidni u ofanzivi, od Slovačke smo bili bolji, proćerdali mnogo šansi i platili ceh neiskustvu, u Ukrajini bili izvanredni…

Nedostaje nam jedan bod da bih bio zadovoljan. Đurovski kaže da je blizak ideji Van Gala koji smatra da je cilj svakog trenera da mu ekipa igra dobro, a da je ponekad igra važnija i od rezultata. – Zato hoću da napravim igru koja će biti prepoznatljiva, i da kroz igru stignemo i do rezultata.

Nisam za rezultat samo zbog rezultata jer to kratko traje.

Zato je moj cilj da Makedonija, koja je u prošlom ciklusu bila poslednja, bude ispred Belorusije i Luksemburga, da sačekamo neki eventualni kiks Ukrajine, i u tom slučaju se uključimo i u borbu za treću poziciju.

Mada bi i četvrto mesto predstavljalo veliki korak napred.

Pošto je skoro ceo život proveo u Srbiji, normalno je da prati sve što se događa na ovim prostorima. – Velika greška je bilo dovođenje Advokata.

Holanđanin ima veliko ime, ali Srbija je specifična po mnogo čemu i mora da je vodi čovek sa Balkana.

Uveren sam da ima dosta mladih i dobrih stručnjaka koji znaju šta je moderan fudbal.

I zato pozdravljam odluku da reprezentaciju preuzme Radovan Ćurčić.

I zaista se nadam da će srpski „orlovi“ ipak „odleteti“ do Francuske – zaključio je Boško Đurovski.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version