KOŠARKAŠI prvoligaša Napretka ove jeseni nanizali su osam poraza i samo jednom se radovali, a vidan razlog tome je loš odnos prema igri i nezalaganje, pa je Upravni odbor kluba energično reagovao i doneo nesvakidašnju odluku – zahvalio se svim igračima i stručnom štabu na saradnji i dao odrešene ruke da svi mogu da idu ko gde hoće. – Ovu odluku smo doneli posle utakmica protiv Vršca i Spartaka, jer smo bili svi izuzetno nezadovoljni zalaganjem igrača koji nisu ni dres natopili znojem.

U ovoj besparici nismo mogli to više da trpimo i doneli smo odluku da se svima zahvalimo i damo šansu da mogu da idu gde god hoće – kaže Milenko Mihajlović, predsednik kluba.

I ako je Upravni odbor ostavio mogućnost da ukoliko stručni štab i igrači žele da nastave saradnju ona će im biti omogućena, ali bez finansijske nadoknade i za to odredio vreme do kada treba da se izjasne.

Mogućnost da odu iskoristili su igrači Aca Mandić i Radovan Đoković, ali odluka je naišla na mnoge reakcije u gradu. – Igrači i stručni štab pravilno su shvatili našu odluku, otišla su dvojice košarkaša, ostali su tu.

Naša odluka je bila preventovnog karaktera, ali naišla je na svakojake komentare.

Umešali su se u posao vođenja kluba i naš rad neki koji na to nemaju nikakvo pravo, obijali razne gradske pragove i izmišljali priče o navodnoj našoj bahatosti, rasipništvu i to će morati da dokažu na redovnom sudu – ljutit je Mihajlović.

PLjUŠTE OSTAVKEGOTOVO je sigurno da su zbog reakcije posle donete odluke i neshvatanja njene preventivnosti, ostavke već podneli predsednik UO Milenko Mihajlović, njegov zamenik Vlada Lukić, a Vladica Petrović je najavio.

O ponuđenim ostavkama odlučiće Skupština kluba na prvoj sednici.

Ostavi poruku