Naslovna Svijet Incident u južnokorejskom avionu, ćerka direktora izbacila stjuarta

Incident u južnokorejskom avionu, ćerka direktora izbacila stjuarta

0

Stjuart kojeg je ćerka direktora nacionalne avio-kompanije „Koreja Er“, Čo Hjun Ah, isterala iz aviona zato što joj je pogrešno servirao orahe ispričao je danas na pres konferenciji da ga je ona pri tom naterala da kleči i moli za oproštaj, prenosi BBC.

Ponašanje Čo (40) izazvalo je bes javnosti posebno imajući u vidu da je ona i potredsednica nacionalne aviokompanije, a zbog njenog istupa trpeli su i putnici aviona jer je let morao da bude odložen.

Stjuart je prvi put govorio o incidentu u javnosti i ispričao kako su čelnici kompanije pokušali da ga ubede da izmeni svoju priču. „Ljudi koji nisu nikada iskusili takvo maltretiranje ne mogu da razumeju taj osećaj poniženja i stida“, ispričao je stjuart Park Čang-jin novinarima, prenosi BBC.

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije „Koreja Er“ Čo Jang Ho javno se juče izvinio zbog ponašanja svoje ćerke.

Izvršni direktor najavio i da će njegova ćerka biti smenjena sa položaja.

Zbog incidenta avio-kompanija je morala da prekine poletanje aviona na relaciji Njujork-Seul kako bi stjuart napustio avion.

Do incidenta je došlo neposredno posle poletanja sa aerodroma JFK u Njujorku.

Kompanija je istog dana uputila izvinjenje putnicima. Čo se iznervirala kada joj je stjuart doneo makadamija orahe koje nije naručila, pogotovo zato što ih nije stavio u činiju već su bili u pakovanju.

Južnokorejska vlada je saopštila da je u toku istraga da li je Čo ugrozila propise o bezbednosti time što je tražila da se avion vrati.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version