PODOFICIR Vojske Srbije N.

I. priveden je u sredu posle podne u Više tužilaštvo u Beogradu.

On je saslušan zbog sumnje da je, čisteći službeni pištolj u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu, ubio starijeg vodnika prve klase Milana Doskovića (33), pripadnika jedinice Vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Kako „Novosti“ saznaju, tužilaštvo će od nadležnog suda zatražiti određivanje pritvora za N.

I. zbog više okolnosti, a posebno uticaja na svedoke.

Ovaj podoficir se, nezvanično, branio ćutanjem.

Zbog svega što se desilo u banjičkoj kasarni očekuje se da sud naloži veštačenje, koje bi pomoglo rasvetljenu svih okolnosti tragične pogibije podoficira.

Prema informacijama iz VS, Dosković je teško ranjen u ponedeljak uveče tokom rutinske provere naoružanja posle izvršenog zadatka.

Tokom čišćenja opalio je pištolj za koji je bio zadužen njegov kolega N.

I., takođe stariji vodnik prve klase.

Zrno službenog pištolja CZ 99, nenamerno ispaljeno tokom provere, starijeg vodnika pogodilo je u ruku, a prostrelne rane imao je i u grudnom košu.

Uprkos naporima lekara, Dosković je preminuo iste večeri na VMA.

Istovremeno sa reakcijom državnih organa, rad na rasvetljavanju ovog događaja počela je i komisija koja je formirana po naređenju načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića.

Ispitivanje okolnosti smrti podoficira njeni članovi su počeli uzimanjem izjava od očevidaca tragedije i osoba koje su u ponedeljak uveče bili na dužnosti u kasarni „Vasa Čarapić“.

U Vojsci Srbije nisu želeli da komentarišu detalje tragedije u kasarni na Banjici.

Vodnik Dosković bio je rodom iz zlatiborskog sela Dobroselica, a gotovo deceniju živeo je u iznajmljenom stanu u beogradskom naselju Rakovica.

Bio je primeran vojnik, ocenjen najvišim ocenama.

Nastradalog Milana žitelji Dobroselice upamtiće kao vrednog i poštenog momka, koji nije zaboravio zavičaj. – U selo je redovno dolazio.

Roditeljima i bratu pomagao je oko svih poslova.

Bio je omiljeni komšija, sa svima srdačan i ljubazan – ispričale su nam meštani Milanovog rodnog mesta.

Tragedijom Milana Doskovića ništa manje nisu bili iznenađene ni njegove komšije u Ulici Matije Gupca u beogradskom naselju Rakovica, gde je u iznajmljenom stanu pokojni podoficir živeo proteklih 10 godina. SAHRANA DOSKOVIĆ će biti sahranjen u četvrtak na mesnom groblju u Dobroselici na Zlatiboru.

Podoficir nije bio oženjen, a u ovom selu mu žive roditelji i brat.

Ostavi poruku