Od specijalnog izveštača: OsijekROTACIONA svetla prave „lajt-šou“ na nekadašnjem auto-putu „Bratstva i jedinstva“ prilikom svakog gostovanja srpskih sportista u Hrvatskoj i obrnuto.

Ali, rukometašice Srbije ne zahtevaju dramske momente i pojačavanje sirena policijske pratnje, jer veruju da im na Evropskom prvenstvu (7-21. decembar) u komšiluku neće faliti dlaka sa glave. – Drugu godinu zaredom igram za Podravku i nisam imala ni najmanji problem.

Kroz Hrvatsku putujem samo sa srpskim tablicama, bez ikakvog straha – mladi bek Jelena Živković ne može ni da zamisli utakmicu ženskog rukometa sa neredima. Navijačka glupost, ipak, lako eskalira na kratkom balkanskom fitilju, a danas i jedan novčić predstavlja ozbiljan arsenal za onoga ko želi da divlja.

Pamti to dobro naš Žarko Šešum, koga kovanica upućena Ivanu Baliću u polufinalu EP u „Areni“ umalo nije oslepela.

Jelena Živković i dalje odmahuje rukom. – Više se bojim da mi u Beogradu ne slupaju auto, nego u Koprivnici.

Ljudi su baš prijatni, kulturni, mirni, a nema razloga da tako ne bude i u Osijeku. Verovatno samo još u pikadu ne postoji sportski rivalitet između zemalja bivše Jugoslavije, a igre kuglica kao po pravilu spoje naše reprezentacije sa komšijama na velikim šampionatima, u baražima, kvalifikacijama, finalima…

Rukometašice u ponedeljak veče igraju protiv Crne Gore u prvom kolu grupe D, u kojoj su još Francuska i Slovačka.

Tri ekipe idu dalje, a u drugoj fazi u Zagrebu bi, gle čuda, moglo da dođe do okršaja sa Hrvatskom. – Svi ti mečevi su specifični, pogotovo kad se igraju na Balkanu.

Možda bude nekih provokacija u Zagrebu, može svašta da se desi.

Ali, mi smo navikle da ne slušamo publiku i verujemo da će dvorana biti dobro obezbeđena – ne mari Živković za vanrukometne teme. Ubojita levica srpskog tima i hrvatske Podravke priželjkuje da i na EURO 2014. u Hrvatskoj i Mađarskoj bude atmosfera kao sa prethodna dva šampionata u Srbiji. – Policija nas je tada čuvala i pratila na mečeve, niko nije smeo da nas dira.

Možete misliti kakav su tretman tek imale ostale ekipe.

Mislim da će tako biti sve vreme u Osijeku, da neće baš svako moći da nam priđe – potpuno bezbrižna je Jelena Živković.

LEKIĆEVA: SRBI, DOĐITEORGANIZATORI se nadaju da bi srpski ljubitelji rukometa mogli da „skoknu“ do Osijeka i podrže svetske vicešampionke na putu do druge faze.

Svojevrstan apel uputila je i kapiten Andrea Lekić.- Ne osećamo nikakvu tenziju zbog toga što igramo u Hrvatskoj.

Volela bih čak da vidim naše navijače na tribinama.

Osijek je barem blizu…

Znam da će nekolicina mojih prijatelja doći da navija, bilo bi lepo da dođe što više naših.

Iskreno, očekujem to.

Ostavi poruku