Srpski teniser Janko Tipsarević rekao je da se oseća dobro i da se raduje početku priprema za narednu sezonu.

Tipsarević je zbog problema sa povredom pete 13 meseci odsustvovao sa terena, a nedavno je počeo sa laganim treninzima. – Prvo sam se suočio sa povredom planetarne fascije.

Bio sam podvrgnut najrazličitijim tretmanima, od ubijanja belih krvnih zrnaca, preko zračenja, do koktela injekcija koje sam dobijao u stopalo.

Pomoć sam potražio kod vrhunskih svetskih lekara i svaki put dobijao različite dijagnoze i tretmane lečenja koji nisu pokazivali zadovoljavajuću efikasnost.

Prolazio sam kroz agoniju i agresivne terapije, sve dok se nije pojavio tumor koji je na sreću bio benigni i u junu sam ga operisao u Nemačkoj – kaže Janko, dodavši da se ubrzo pojavio novi veliki problem. – Oporavak je bio brz, međutim, pojava novog tumora na drugom mestu iznova nas je deprimirala.

Usledila je još jedna operacija, posle koje više nisam mogao da hodam bez štaka.

Od maja meseca , pa sve do novembra nisam mogao da se oslanjam na nogu, pa ni da samostalno hodam.

Termin mog povratka na teren postao je potpuno neizvestan, a za jednog profesionalnog sportistu ne postoji gora kazna.

Ipak, nisam zapao u očaj i nemoć, već me je sve to samo nadgradilo i kao sportistu i kao osobu – istakao je nekadašnji drugi reket Srbije.

Srpski teniser trenutno se nalazi u Nemačkoj na dodatnim kontrolama i terapijama, a uskoro će sa svojim timom otići u Dohu na pripreme.- Sada je već mnogo bolje.

Počeo sam i da treniram, naravno, ne punom snagom, ali i ovo je veliki napredak.

U Srbiji sam krenuo sa kretnim vežbama, i vraćanjem u kondiciju.

Tenis sam počeo samo iz mesta da igram, jos uvek je rano za trčanje punom snagom, ali i to će ubrzo doći.

Na pripremama će mi se pridružiti moja porodica, to će biti prvo Emilijno duže odsustvovanje od kuće.

Nezahvalno je govoriti o konkretnim planovima što se tiče učešća na turnirima, ali se iskreno nadam da ću se u januaru 2015. vratiti takmičenju.

Jedva čekam povratak na teren i radujem se pripremama za narendu sezonu koje uskoro slede – zaključio je Tipsarević.

PROČITAJTE I OVO:Beker: Nisam mogao Novaku da kažem – ne!Igrači Zvezde jasni: Došli smo da overimo prolaz u TOP 16!Škuletić: Generacija smo za ponosLalatović: Lučani najteže gostovanje, igraće najborbenijiPoledica ogorčen zbog dešavanja u Kragujevcu: Država mora da reaguje Lučić: Da pobedimo kako znamo!Sotirović: Kako da igram za klub u kojem trener poziva navijače da prete i udarajuPredsednik Vojvodine o navodnom nameštanju sa Čukaričkim: Trofej nije vredan časti!

Ostavi poruku