Trener Valensije Velimir Perasović skida pritisak s igrača pred meč sa Crvenom zvezdom u 8. kolu Evrolige.

Hrvatski strateg istakao je za lokalne medije da je utakmica s beogradskim klubom važna, ali ne i presudna kada je sudbina Valensije u elitnom takmičenju u pitanju. – Očekuje nas veoma važan susret, koji može da nam produži nadu za plasman u Top 16, ali ne i presudan. Čak i ako izgubimo ostaće nam matematičke šanse za prolazak dalje.

Ako izgubimo od Zvezde a pobedimo u Vitoriji ostajemo u trci za drugi krug, ali, takođe, i ako dobijemo beogradski klub, a izgubimo u Vitoriji možemo da ispadnemo – istakao je Perasović, koji ima kadrovskih problema pred dolazak srpskog vicešampiona (petak, 21.00). – Ekipa je ohrabrena sa dve vezane pobede, dobro izgledamo.

U četvrtak su na treningu bili Dubljević i Ribas, Sato je trenirao malo i u sredu.

Nadam se da će svi biti u timu za susret sa Zvezdom, ali moraćemo da sačekamo do petka.

Nekadašnji trener Cibone smatra da opasnost od Radonjićevih pulena preti s više strana, dodavši da Zvezdina igra ne zavisi samo od tandema Vilijams-Marjanović. – Oni su veoma važni igrači, ali njihove role otvaraju prostor i za druge igrače.

Mitrović je protiv Galatasaraja ubacio 32 poena, Blažič igra na visokom nivou, posebno dobro je odigrao protiv nas – rekao je Perasović, istakavši odličan kontranapad kao jedno od glavnih karakteristika Zvezdine igre.

Ostavi poruku