PREDSEDNIČKI izbori u Partizanu i Crvenoj zvezdi samo što nisu održani, a zvaničnih kandidata na obe strane Topčiderskog brda još nema! Dok se u Humskoj za sada i naziru mogući čelnici pozicije (pričalo se o Zoranu Popoviću) i opozicije (nagovešten povratak Nenada Bjekovića) u izborima zakazanim za 16. decembar, u Ljutice Bogdana ni 72 sata pre isteka roka za prijavu još nema zvaničnog kandidata koji bi preko 4.000 članova trebalo da bira 10. i 11. decembra.
S obzirom na prošlost, gde je ova ugledna funkcija imala sve aspekte procedure – kandidaturu, prezentaciju programa, kampanju – prilično je neočekivano što se još niko od uglednih ljudi koji su poslednjih mesec dana pominjani u javnosti nije odlučio za konkretan korak.

Situacija u klubovima je po celokupnom stanju i većini pitanja dijametralno suprotna, kao i načini na kojima se biraju predsednici.

U Partizanu čelnika bira Skupština, dok ga u Zvezdi biraju svi članovi kluba sa plaćenom članarinom.

Crno-beli imaju aktuelnog predsednika Dragana Đurića, crveno-beli ga nemaju od 19. juna kad je na drugoj strani Dragan Džajić podneo ostavku.

U Humskoj, izvesno, postoje dve struje, pa će se predsednik birati između dvojice kandidata, dok će na „Marakani“ jedini predlog stići od Upravnog odbora.Činjenica da izbore u dva vodeća kluba iščekuje celokupna Srbija (zbog toga je za 17. decembar odložen izbor predsednika Zajednice), trenutna situacija je najblaže rečeno čudna i neozbiljna.

Ostavi poruku