Naslovna Srbija Teodora čeka mamu da se vrati kući

Teodora čeka mamu da se vrati kući

0

NOVOSAĐANKU Mariju Milešić (28) usmrtio je juče na Somborskom bulevaru vozač terenskog vozila, najverovatnije džipa – potvrdio je nalaz obdukcije.

Vozač novosadskog „Pan taksija“, S.

C. (57), koji je naišao desetak sekundi kasnije i prešao preko njenog tela, saslušan je u novosadskoj policiji, i njemu će najverovatnije uslediti krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja.

Istovremeno, policija nastavlja intenzivnu potragu za vozačem terenskog vozila, koji je pobegao sa lica mesta.

Deo Somborskog bulevara, gde se u ponedeljak oko 18 časova dogodila saobraćajna nesreća, i danas pre podne je bio blokiran, zbog nastavljenog uviđaja.

Detaljno se pregledao svaki pedalj, kako bi se pronašao i najmanji trag koji bi doveo do vozača koji je naleteo na nesrećnu ženu dok je prelazila kolovoz.

Marija je, neposredno pre nesreće, bezbedno prešla kolovoz, a pri povratku iz prodavnice, prelazeći na suprotnu stranu Bulevara, na nju je naletelo vozilo i oborilo je na kolovoz.

Desetak sekundi kasnije, po nezvaničnim saznanjima, naišao je taksista, te je i on, verovatno ne mogavši da izbegne telo na kolovozu, prešao preko nesrećne žene. Kako saznajemo, krećući se levom trakom u pravcu Futoga, on navodno nije video nikakvo udaranje, niti je uočio terensko vozilo, kao ni to da je neko oboren na kolovozu, pa je i on udario u ženu.

Dvadesetak metara dalje se zaustavio, prišao da joj pomogne, ali njoj nije bilo spasa.

Na licu mesta je sačekao policiju.

Nekoliko stotina metara dalje od mesta tragične pogibije, podstanarski stan u Petra Drapšina 34, ulici paralelnoj sa Somborskim bulevarom, gde je Marija živela sa nevenčanim suprugom Milanom Đarmatijem i njihovom četvorogodišnjom ćerkicom Teodorom, ispunili su neverica, tuga i bol.

Suprug i njegova majka Snežana još ne mogu da shvate kakva ih je nesreća zadesila.

Najteže im je da malenoj objasne da više nikada neće videti mamu, koju je do pola dva čekala da se vrati sa posla.

A onda je umor savladao dete. – Ne znam šta se i kako dogodilo – tihim plačnim glasom kaže Marijina svekrva Snežana, dodajući da im je oko 23 sata u policiji rečeno da je Marija nastradala u saobraćajnoj nesreći. – Pratili smo izveštaje o nesreći i bekstvu vozača, ali nismo mogli ni pomisliti da je ta nesrećna devojka naša Marija.

I kada nađu čoveka koji je vozio taj automobil, i šta god da mu urade, moje Maje nema, i ništa je ne može vratiti.

Gledajući u četvorogodišnju unuku, koja je, nesvesna šta se oko nje dešava, mazila mačku, Marijina svekrva, još jače zarida nad detetovom zlokobnom sudbinom – odrašće bez majke. – Pružićemo mi njoj svu ljubav, ali majčinu niko ne može da zameni – nastavlja Snežana. – Marija meni nije bila samo snaja, doživljavala sam je kao ćerku.

Jako mi je teško, nemam reči.

Marijin suprug Milan Đarmati, sa kojim je oko deset godina u vanbračnoj vezi, od bola i šoka ne može da govori.

Jedva je prozborio da je bio u kafani „Kristal“, u kojoj je njegova supruga Marija radila, ali da nije mogao da razgovara sa vlasnikom. Tragično nastradala Marija biće sahranjana u četvrtak u 10.30 na Gradskom groblju u Novom Sadu. RADILA DVE NEDELjE SADA pokojna Marija, u kafani „Kristal“ u Ulici Jovana Popovića, odakle se dalje Ulicom Ilariona Ruvarca uputila prema Somborskom bulevaru, radila je kao konobarica tek oko dve nedelje.

Vlasnik lokala Milan Galović, ističe da je bila poštena i vredna radnica, i bila je spremna da radi i dve smene, kako bi zaradila.

U ponedeljak je trebalo na poslu da ostane do 23 sata. – Nešto pre 18 sati je izašla iz kafane, da kupi cigarete – ispričao je Galović, ne želeći da odgovori na direktno pitanje da li je on poslao da ih kupi. – Vreme je prolazilo, a ona se nije vraćala, pa sam je u više navrata zvao mobilnim telefonom, ali se ona nije javljala.

Nismo ni slutili šta se dešava samo nekoliko stotina metara dalje.

Nešto kasnije, saznali smo za strašnu tragediju u kojoj je nastradala Marija.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version