Naslovna Srbija Na pragu svog stana poginula majka, ćerka teško povređena

Na pragu svog stana poginula majka, ćerka teško povređena

0

DA su, umesto u hodnik, samo izašle na terasu, ne bi im bilo ništa.

Ovako, one su, kada su osetile miris dima, najverovatnije pomislile da im se u stanu nešto zapalilo i krenule su da izađu, što je za Mariku bilo kobno.

Daće bog da sa devojčicom bude sve u redu.

Ovako tragediju koja se u utorak, oko 10 časova, dogodila u zgradi sa brojem 11 u Ulici Petra Šeguljeva u Vrbasu, opisuje izvor „Novosti“ uključen u istragu.

U nesreći je smrtno stradala 45-godišnja Marika M., dok je njena 16-godišnja kćerka Ž.

M. hitno, sa simptomima teškog trovanja, prebačena na odeljenje intenzivne nege Opšte bolnice u Vrbasu. – U podrumu drugog ulaza ove trospratnice, koji je bio pun ogreva, iz zasad neutvrđenih razloga, izbio je požar i dim je kroz hodnik počeo da kulja ka gornjim etažama – nastavlja naš sagovornik. – S obzirom na to da je dim lakši od vazduha i da nije imao gde dalje da ide, najviše ga je bilo upravo na trećem spratu, na kojem se nalazi stan Marikine majke, u kojem su ona i ćerka bile.

Dim je iz hodnika bukvalno „probio“ u stan i njegov miris je, po svemu sudeći, bio i povod za reakciju majke i kćerke.

Kada su, na poziv žitelja okolnih kuća koji su, takođe, primetili dim u zgradi, oko 10.30 stigli vrbaški vatrogasci, zatekli su ih kako, nepomične, leže pred otvorenim vratima stana. – Očigledno je koncentracija otrovnih gasova u hodniku bila izuzetno velika, pa su lekari Hitne pomoći koji su stigli nedugo posle nas, na licu mesta konstatovali Marikinu smrt, dok je devojčica hitno prebačena u bolnicu – kaže, još potresen, jedan od vatrogasaca.

Tokom intervencije vatrogasaca iz ulaza je, inače, evakuisano još devet stanara.

Na sreću, niko osim 84-godišnje D.

R. nije povređen.

Ona je, takođe sa simptomima teškog trovanja, prebačena u bolnicu u Vrbasu. TROJKE OSTALE U KUĆI PORED devojčice koja se nalazi na intenzivnoj nezi bolnice u Vrbasu, Marika ima još dve kćeri i sina.

Reč je o trojkama rođenim pre sedam godina, za koje im je lokalna samouprava dodelila stan u centru Vrbasa.

Oni su, na sreću, u utorak pre podne u tom stanu ostali sa ocem Ivicom, čime je izbegnuta još veća tragedija.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version