Naslovna Srbija Priština: Mustafa insistira da bude premijer

Priština: Mustafa insistira da bude premijer

0

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da, ako mu se ne bi obezbedilo mesto premijera u budućoj vladi, ta stranka ne bi ni ušla u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova (DPK).

On je, nakon sastanka kojeg je imao sa liderom DPK Hašimom Tacijem i članovima radnih grupa obeju stranaka, rekao da koalicioni sporazum i dalje važi u obliku kakav je ranije potpisan.

Musfata je podsetio da je DSK od početka govorio da neće ući u koalicioni sporazum bez funkcije premijera, prenose prištinski mediji. „Ovo je početni sporazum i tako će ostati.

Mi smo se izjasnili i u Glavnom odboru DSK da nećemo ni sa kim ući u koaliciju ako DSK nema funkciju premijera“, rekao je on.

Mustafa je odbio da govori o podeli ministarskih portfelja, rekavši da nije korektno da govori o tome sve dok se ne formalizuje sporazum.

On smatra da je sastavljanje programa vlade veoma blizu kraju i da će taj posao da se završi danas ili sutra. „Mislim da u ova dva-tri dana treba da se dogovori podela odgovornosti.

Nekorektno bi bilo od moje strane da govorim dok se to ne finalizuje, jer smo još u fazi dijaloga“, kaže Mustafa.“Sada se radi i na programu vlade i na podeli odgovornosti.

Radi se intenzivno na tome, ali nijedna strana nikako ne bi prihvatila da uđe u koaliciju ako ta koalicija ne bi imala sadržinu“, rekao je lider DSK.

Mustafa je dodao i da 8. decembar ostaje datum kada će se održati konstitutivna sednica skupštine Kosova.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version