Naslovna Vijesti Pilula od koje bismo mogli živeti 120 godina!

Pilula od koje bismo mogli živeti 120 godina!

0

Ruski naučnici otkrili su antioksidans koji odlaže proces starenja, a novu formulu testirali su na pacovima, miševima i psima.

Mada ova zanimljiva ideja izgleda kao da je došla iz nekog naučno-fantastičnog filma, pilula koja odlaže starenje uskoro bi mogla da postane realnost! Ruski naučnici testirali su novu pilulu za koji se nadaju da bi mogla da omogući da ljudi žive bar do 120. rođendana, prenosi portal „zanimljivostidana.com“. „Puno bolesti povezanih sa starenjem tokom istraživanja razvijalo se mnogo sporije“ izjavio je Maksim Skulačev sa univerziteta u Moskvi.

On i njegove kolege se nadaju da bi pilula mogla da utiče na mitohondrij – deo stanica odgovoran za proizvodnju energije, ali i za početak starenja. „Mitohondriji su odgovorni za srčane udare, a povezani su i s bolestima poput Alchajmera i Parkinsonove bolesti“ ističe Skulačev.

On je rekao kako je realno očekivati da se ljudski vek produži na 120 godina uz malo lekova protiv starenja, ali ne očekuje da bi se ljudski život mogao produžiti na primer na 800 godina.

Novi lekovi ne bi doprineli drastičnom produžetku života, već bi samo odložio proces starenja ljudskog organizma.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version