AKO moj prijatelj Beko bude tražio da idem na poligraf, ja ću ići! Ovako je u petak biznismen Miroslav Mišković odbacio ponudu inspektora beogradske policije da se testira na „detektoru laži“.

Vlasnik „Delta holdinga“ više od sata, u svojstvu građanina, a ne osumnjičenog, odgovarao je na pitanja operativaca u nastavku istrage koja se vodi zbog teškog ranjavanja i pokušaja ubistva Milana Beka, 14. novembra na Senjaku.- Za Mišino ranjavanje saznao sam od potpredsednice moje kompanije – ispričao je Mišković, koji se oko 11 sati pojavio u PU Beograd. – Zgrožen sam time što se dogodilo mom prijatelju.

Mišković je, kako saznajemo, rekao i da je sa Bekom sve svoje nesporazume iz prošlosti, „ako ih je i bilo“ – raščistio.

Oni su, kako tvrdi vlasnik „Delte“, bili dugogodišnji saradnici i blisko su sarađivali u nekoliko poslovnih poduhvata na „obostrano zadovoljstvo“.- Nemam sa Mišom nikakvih nesporazuma, niti smo u svađi – tvrdio je u petak Mišković. – To će vam, siguran sam, i on potvrditi kada ga budete pitali.

Ne znam ko bi mogao da organizuje, niti ko je počinio ovako težak zločin.

Mišković je rekao i da niko u poslovnom svetu ne želi da javno nagađa ko bi mogao da naudi Beku.

Do sada je saslušano osam biznismena, uključujući i Miškovića, koji su na bilo koji način sarađivali sa Bekom.

Jedan od njih je i Stanko Subotić Cane, koji je na informativnom razgovoru bio pre nekoliko dana.

On je tada odbio poligrafsko testiranje.

Sledeće nedelje očekuje se da će još biznismena dobiti poziv od policije.- Svim poslovnim ljudima koji su pristali na „detektor laži“ postavljeno je identično pitanje, a to je da li imaju saznanja o napadu na Milana Beka – navodi naš izvor blizak istrazi. – Oni koji su pristali i prošli poligraf nisu mogli puno da pomognu policiji u njenom radu na rasvetljavanju ovog zločina.

Milan Beko (53) teško je ranjen 14. novembra oko 18 časova, ispred svoje kuće u Ulici Andre Nikolića 23, u beogradskom naselju Senjak.

Odmah je operisan, a nakon nedelju dana pušten je na kućno lečenje.

U njega je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca, od kojih su ga dva pogodila u stomak.

Za napadačem je policija odmah organizovala poteru.

Prema saznanjima policije, napadač je imao i saučesnika i najverovatnije su dugo planirali ovaj zločin.

Za napadačem je policija odmah posle pucnjave na Senjaku organizovala poteru.

Prema saznanjima policije, napadač je imao i saučesnika i najverovatnije su dugo planirali ovaj zločin.“MK GRUPA“: JAVNOST U ZABLUDI „MK grupa“ odbacila je u petak, kako je navela „bilo kakvu povezanost predsednika ove kompanije Miodraga Kostića sa napadom na Milana Beka“, odnosno „navodno njegovo ispitivanje tim povodom“.- Svaka insinuacija i novinarska direktna ili indirektna konstrukcija, kojom se gospodin Miodrag Kostić dovodi u bilo kakvu vezu sa napadom na gospodina Milana Beka je potpuno neistinita i predstavlja širenje lažnih navoda, ozbiljnu povredu prava ličnosti gospodina Miodraga Kostića i grubo narušavanje poslovnog ugleda kompanije „MK grupa“ i njenih akcionara – saopšteno je u petak iz ove kompanije. – Stavljanjem gospodina Kostića u kontekst da je na bilo koji način povezan sa napadom na gospodina Milana Beka, javnost se dovodi u zabludu i navodi na potpuno neosnovane zaključke o tom događaju.

Ostavi poruku