Naslovna Srbija I Koleta ispituju o napadu na Beka

I Koleta ispituju o napadu na Beka

0

Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković biće ispitan u petak u policiji o svojim saznanjima u vezi sa napadom na biznismena Milana Beka, a uskoro će svoj iskaz dati i prvi čovek „MK grupe“ Miodrag Kostić – saznaju „Novosti“.

Pored njih, „oči u oči“ sa inspektorima koji rade na rasvetljavanju teškog ranjavanja Milana Beka naći će se i drugi poznati biznismeni. – Imate li ikakva saznanja o napadu na Milana Beka? To je jedino pitanje koje će im svima biti postavljeno – navodi naš izvor blizak istrazi, ukazujući da će svakome od njih biti ponuđeno i da se poligrafski testira.

Inače, Beko koji je ranjen 14. novembra sa dva hica u stomak, u četvrtak se pojavio u beogradskoj policiji! Inspektorima koji su ga pozvali da da izjavu, rekao je, kako „Novosti“ saznaju, da će to uraditi kada se potpuno oporavi, a prema navodima njegovog advokata, ukazao je „da on ne vodi sopstvenu istragu“.

Beko, kako je to u pisanoj izjavi preneo advokat Zdenko Tomanović, već tri puta iznosio je svoja saznanja o događaju i da istragu o počiniocima i eventualnim naručiocima povodom pokušaja ubistva čine nadležni inspektori MUP. – Policiji je Beko dao izjavu, najpre dan nakon operacije, zatim treći dan i poslednji put, deveti dan posle hirurške intervencije – navodi Tomanović. – Oštećeni Milan Beko, u prisustvu izabranog advokata, daće formalnu izjavu, čim se za to steknu zdravstveni i pravni uslovi.

U ovom trenutku njegovo zdravstveno stanje i obustava rada advokata, onemogućavaju formalizovanje njegovih saznanja.

Tomanović dodaje da ovakva situacija, u svakom slučaju, nije pravna ni činjenična prepreka efikasnom radu državnih organa, posebno imajući u vidu javna saopštenja o napredovanju policijske istrage. – Oštećeni Beko je uveren da je njegovo poverenje u rad i efikasnost državnih organa opravdano – zaključuje se u saopštenju Tomanovića.

Policija od oružanog napada na Milana Beka pokušava da uđe u trag dvojici napadača, ali i onima koji su ih angažovali.

Poslednjih dana inspektori na razgovor pozivaju i biznismene koji su na bilo koji način povezani sa ranjenim srpskim biznismenom.

Pre nekoliko dana u beogradskoj policiji na informativnom razgovoru je bio i biznimen Stanko Subotić Cane, koji je sa Bekom već nekoliko godina u poslovnom sukobu.

Subotić je u policiju došao sam, bez advokata. – Rekao je da sa tim napadom nema ništa i da je on protiv Beka podneo nekoliko krivičnih prijava – navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. – Ponuđeno mu je da se poligrafski testira kako bi odbacili svaku sumnju u njegove reči, ali je Subotić to odbio.

Detektor laži može da se radi samo dobrovoljno i on nije dokaz na sudu, ali je neka od indicija za dalji policijski rad.

Inspektori koji neprestano rade na ovom slučaju i dalje pokušavaju da na osnovu DNK nalaza pronađu osumnjičene za napad na Beka.

Na mestu pucnjave ostale su četiri čaure i zrno, sa kojih je i skinut dokazni materijal.

Postoje i opisi svedoka da je reč o mlađim muškarcima, kratko ošišanim, sa crnogorskim naglaskom.

Oni su Bekovu kuću, kao i navike, danima proučavali sedeći u belom „golfu“.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version