Naslovna Tenis Premijer liga: Ana Ivanović kreće iz Manile

Premijer liga: Ana Ivanović kreće iz Manile

0

GRAD u kom su nekada udarce razmenjivali Džo Frejzer i Muhamed Ali, Manila, u narednih nekoliko dana će biti poprište okršaja u Međunarodnoj teniskoj premijer ligi.

Među legendama belog sporta koji se nadmeću u ovom egzibicionom takmičenju nalaze se Ana Ivanović (Mikromaks Indijan ejzis klub iz Delhija), Novak Đoković i Nenad Zimonjić (UAE Rojals).

Takmičenje počinje na Filipinima u petak, i traje do 30. novembra.

Posle kraće pauze, igrači se sele u Singapur (2-4. decembar), pa u Indiju (6-8.), dok je završnica zakazana za Dubai (11-13.).
Učesnici će biti podeljeni u četiri tima koji će igrati jedni protiv drugog.

Svaki meč će trajati jedan set i u slučaju da bude 5:5, igraće se odmah taj brejk.

Pobedniku lige će na kraju pripasti milion dolara.

Svaki meč se sastoji od pet setova: ženskog singla, muškog singla, muškog dubla, miks dubla i seta u kom legende igraju dubl.

Od inovacija uvedeno je i pravilo „moćni udarac“, u kom se najavljuje da će sledeći poen doneti dva boda, ako se osvoji, vremenski su ograničeni taj-brejkovi na pet minuta…- Znam da neki ljudi ne razumeju zašto igrači učestvuju u ovakvim događajima tokom pauze između sezona, ali je VTA uradila sjajan posao i produžila nam pauzu – ima skoro 10 nedelja između završetka VTA finala u Singapuru i mog prvog turnira u novoj godini u Brizbejnu – rekla je Ana.

Naša teniserka se raduje mečevima u IPTL.- Kada sam prvi put čula o ovoj ligi, bila sam malo skeptična.

Ipak, evo nas godinu dana kasnije, spremni da krenemo u četiri grada u Aziji i na Srednjem istoku, a učestvuje većina vrhunskih svetskih igrača – istakla je Ivanovićeva.

Ana je u timu sa Federerom, Monfisom, Mirzom, Bopanom i Santoroom.

Igraće u sva četiri grada, za razliku od Đokovića, koji će se takmičiti samo na poslednja dva događaja – u Indiji i Emiratima.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version