BIZNISMEN Stanko Subotić Cane saslušan je u utorak u okviru istrage napada na Milana Beka, ali je odbio da bude ispitan na poligrafu.

Subotić je doleteo svojim privatnim avionom iz Ženeve, i odmah je otišao u beogradsku policiju, gde je sa njim u svojstvu građanina obavljen razgovor u istrazi oko rasvetljavanja pucnjave u kojoj je 14. novembra u beogradskom naselju Senjak ranjen Milan Beko.

Kako nezvanično saznajemo, Stanko Subotić je negirao da ima bilo kakve veze sa pucnjavom u kojoj je ranjen Beko.

On je, navodno, izjavio da je protiv Beka podneo krivičnu prijavu pre četiri godine, jer ga je „prevario u nekim poslovima“.

Rekao je i da je „njemu najmanje u interesu da se Beku bilo šta dogodi, jer u slučaju njegove smrti, ne bi imao ko da mu vrati skoro 30 miliona evra“.

Prema nekim informacijama koje se mogu čuti u srpskim poslovnim krugovima, Beko i Subotić su prošle godine ipak izgladili odnose i Canetu je čak isplaćen jedan deo duga.

ADVOKAT NIJE OBAVEŠTEN RADOSLAV Tadić, advokat Stanka Subotića, rekao je beogradskim medijima da „ne zna da li je njegov klijent saslušan u vezi s napadom na Milana Beka, jer je u štrajku“. – Stvarno ne znam, nije me obavestio – objašnjava Tadić. – Poznato je da je Subotić podneo dve krivične prijave protiv Beka i to jednu pred sudom u Ženevi, a drugu pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Kako saznajemo, ovih dana najavljeno je i da će u istrazi oko napada na Beka biti ispitani i drugi srpski biznismeni, među kojima su navodno i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković i njegov sin Marko.

Istraga se vodi u nekoliko pravaca i do sada je saslušano više ljudi.

Najviše su pod lupom Bekovi kontakti i poslovi u zemlji i inostranstvu. Da podsetimo, Milan Beko je ranjen ispred svoje kuće u Andre Nikolića 23 na Senjaku 14. novembra oko 17.20, kada se vraćao sa posla.

U trenutku kada je izlazio iz auta, nepoznati napadač pucao je u njega sa metra razdaljine.

Od četiri ispaljena hica, dva su pogodila Beka u desnu stranu stomaka.

S teškim povredama, on je prevezen u Urgentni centar, gde je i operisan.

Prošle subote pušten je na kućno lečenje. – Napadač, koji je pucao i teško ranio Milana Beka, posle pucnjave je mirno odšetao sa mesta zločina.

Nije trčao, niti je žurio – opisao je susret sa napadačem jedan od ključnih svedoka i dodao da je krupan, kratko ošišan i visok oko 175 cm.

Istrazi, osim ovih detalja, nije mogao više da pomogne.

Ovaj Beograđanin je ispričao i da mu „mladić nije poznat“, odnosno da ga ranije nije video na Senjaku, gde je do napada došlo. – Ovo svedočenje, kao i priča nekih od komšija da su se po kraju vrzmala dvojica momaka sa crnogorskim naglaskom, može da ukaže da je napadač najverovatnije došao sa strane – navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. – Nije se plašio da će ga neka od kamera, kojih je u ovom delu Senjaka mnogo, „uhvatiti“.

Doduše, dovoljno je bio pametan i da zna da bi trčeći više upadao u oči.

Forenzičkom analizom uzoraka uzetih sa čaura i zrna, pronađenih na mestu napada, izolovana su najmanje četiri DNK profila.

Policija je već počela da upoređuje ovaj materijal sa bazom DNK podataka.

Kako nam je objašnjeno, može da im se posreći i da se podaci brzo „poklope“, a može i da potraje više nedelja.

Postoje dve verzije bekstva napadača iz Ulice Andre Nikolića.

Prema prvoj, napadača je posle zločina saučesnik čekao u obližnjoj Ulici Sanje Živanović, gde ga je „pokupio“ automobilom i odvezao u nepoznatom pravcu.

Druga varijanta je da je na obližnjem stajalištu osumnjičeni ušao u autobus, koji ga je odvezao do blizine auto-puta.

U prilog ovoj tezi svedoči i pretres autobusa, koji su saobraćali ka gradovima u unutrašnjosti Srbije, a redovno policijsko pitanje je bilo da li je neko ušao na Autokomandi.

Policija već danima sklapa kockice mučkog napada na srpskog biznismena ispred njegove kuće.

Prikupljeno je dosta materijalnih tragova, od DNK do otiska obuće, pa se veruje da bi napadaču vrlo brzo mogle da budu stavljene lisice.

Ostavi poruku