Naslovna Srbija Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

Čeku: Kosovo će uskoro imati svoju vojsku

0

PRIŠTINA – Odlazeći ministar kosovskih bezbednosnih snaga Agim Čeku rekao je da će Kosovo uskoro imati svoju vojsku i da će na jednoj od prvih sednica Skupštine Kosova, nakon njenog konstituisanja, biti doneta odluka o transformaciji bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.“Formalizacija kosovskih bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova kasni zbog nedostatka Skupštine Kosova.

Ali ja verujem da će jedna od prvih odluka skupštine biti ozvaničavanje Oružanih snaga Kosova“, rekao je Čeku u intervuuju za dnevnik „Epoka e re“.

On je dodao da čvrsto veruje u realizaciju tog projekta, „jer je to nacionalni projekat i od velikog značaja za zemlju i građane „,Taj projekat, prema njegovim rečima, ima veoma široku podršku i moćne međunarodne saveznike.

Na pitanje da li za ovu transformaciju mogu da računaju na glasove opozicije, Čeku je rekao da su za nju sve parlamentarne političke stranke i da ne očekuje nikakve probleme ili prigovore“Očekujemo glasove i podršku svih, jer formalizovanjem vojske je u interesu Kosova, njenih građana i svih političkih stranaka „, ocenio je on.

Na Kosovu se danas obeležava Dan Kosovskih bezbednosnih snaga.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version