Bivši šef policije Kokule, grada u kojem svedoci tvrde da su tu masakrirana 43 nestala studenta, uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u predaji tih mladića kriminalnoj narko bandi.

Cesar Nava Gonzalez uhapšen je, kako je saopštilo državno tužilaštvo, još 16. novembra, a pripisuje mu se članstvo u kriminalnoj organizaciji „Guereros Unidos“.

Slučaj nestalih studenata izazvao je nemire u Meksiku, čiji su građani izašli u velikom broju na ulice mnogih gradova protestujući zbog korupcije, nekažnjivosti i rata narko-kartela, koji je odneo više od 100.000 života od 2006. godine do danas.

Advokat Vidulfo Rosales, koji zastupa roditelje nestalih studenata, kaže da su porodice juče obaveštene o poslednjem hapšenju, prenosi danas AFP.

Studenti su nestali 26. septembra, nakon što su uhapšeni posle protesta u gradu Iguala.

Cclanovi kriminalne narko-bande rekli su istražnim organima da su studenti ubijeni i spaljeni, nakon što ih je policija izručila tom klanu.

Policijski zvaničnik Nava Gonzales, koji je bio u bekstu od otkrivanja slučaja, priznao je da je na poziv šefa policije u Iguali pomogao u prevozu studenata do ulaza u grad gde ih je predao „Guerero Unidos“ kartelu.

Ssef policije Iguale i dalje je u bekstvu, ali su gradonačelnik i njegova supruga uhapšeni pod optužbom da sarađuju sa narko-kartelom i da su naredili napad na studente.

Ostavi poruku