DUŠAN Bajević je odbio ponudu da sedne na klupu Bosne i Hercegovine.

A razlog je jasan, mora da vrati AEK na stare staze. – Nažalost, imam velike obaveze u AEK i to je jedini razlog što sam odbio da budem selektor BiH. – Dao sam reč predsedniku atinskog kluba, koji je moj veliki prijatelj, i ne mogu da je kršim – objašnjava Bajević.

Ugovor nije problem, jer ugovora nema. – Ništa nisam potpisao, a nema ni razloga.

Rekao sam, vezuje nas dugogodišnje prijateljstvo i ista želja, da AEK opet bude pravi.

Nekadašnji velikan sada igra u Drugoj ligi Grčke, a najtrofejniji grčki trener je sada u klubu svje i sva.

Naime, dobio je odrešene ruke od gazde kluba, praktično je generalni direktor, dok je trener mladi Trajanos Delas, nekadašnji reprezentativac, a sportski direktor naš Branko Beli Milovanović, koji je isti posao donedavno obavljao u Las Palmasu. – Ima mnogo posla, prvi cilj je da se vratimo u elitu, a zatim i da vratimo AEK na stare, šampionske staze.

Posle četiri kola imamo 12 bodova i ne ide nam loše.

Iskren da budem, imamo najbolji tim u drugoligaškoj konkurenciji, ali neće nam biti lako.

Jer, AEK je AEK i svi te čekaju u zasedi.

TRENERSKI POSAO SVI ZNAJUINTERESOVAO se Bajević za dešavanja u Srbiji, pitao ko bi mogao da bude selektor, nije hteo da komentariše smenu Safeta Sušića, samo je istakao: – Trenerski ili selektorski posao, svejedno, je jedini posao koji svi znaju! Bajević nije zadužen samo za fudbalski deo, očigledno ima veliko poverenje predsednika i široke ingerencije. – Vrlo je važno da rešimo i infrastrukturna pitanja.

Početkom naredne godine počinje izgradnja novog stadiona što je od krucijalne važnosti za klub.

Dobićemo novi, ultramoderni dom, zato je i bitno da polako stvorimo tim koji će odmah po povratku u elitu krenuti u napad na vrh tabele – ne krije planove ikona atinskog kluba.

Zato je Beli Milovanović boravio u Brazilu i Urugvaju, vratio se u petak u Atinu, dakle, pojačanja se već merkaju. – Moramo da stvorimo respektabilan sastav.

Sa naših prostora u timu su štoper Zorić (Crna Gora) i napadač Brečević (Hrvatska), ali zasada nemamo nijednog Srbina.

Nikako da ga kupimo, a jurimo ga evo već četiri godine – zaključuje ovu mini priču Dušan Bajević.

PROČITAJTE JOŠ:Lalatović: Nikakvi menadžeri neće sastavljati Zvezdin timVujošević: Zašto se uništava Partizan?Zahavi uplatio Zvezdi kaparu za Jovića, oni prosledili pare na račun BronovickogBrat Nemanje Matića bira između reprezentacije Bugarske i Makedonije„Oslobođenje”: Zvezda zvala Zvjezdana MisimovićaMilošević ima samo jednog kandidata za selektora: Ćurčić i niko drugiMladi košarkaš prešao iz Partizana u Zvezdu

Ostavi poruku