Predsednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan Duško Vujošević rekao je danas da nisu crno-beli odgovorni za pokušaj samoubistva radnika na stadionu u Humskoj, već da je taj događaj posledica teške finansijske situacije u zemlji.“Ta vest je postala centralna, međutim, to nije stvar za koju je kriv Partizan, već opšta situacija u zemlji.

Imali smo pre sedam dana pukovnika sa pištoljem ispred zgrade Vlade, pa nije toliko pisano o tome.

Ovo je jedan od načina da se pokaže kako Partizan ne može da upravlja stadionom i da ga treba dati Vojsci“, izjavio je Vujošević na konferenciji za medije uoči utakmice košarkaškog kluba, čiji je trener, protiv Cibone u Jadranskoj ligi.

On je dodao da postoji veliki broj ljudi na važnim pozicijama koji ne žele dobro košarkaškom klubu Partizan i prosto ne dozvoljavaju da „stane na noge“.“Mora da postoji politička volja da se tim kao što je Partizan pomohgne i moja istupanja u tom smeru bila su usmerena protiv eliminacije kluba i uskraćivanja ekonomskim sredstava kako bi duže zadržao igrače na okupu i ostvario rezultate.

Partizan ima sramotno loš tretman kod države, vodi se politika kažnjavanja i pokušaja uništenja kluba.

Svi su to prepoznali i znaju kakvu bitku bijemo“, naveo je Vujošević.

Na pitanje šta Partizan može sam da uradi, nezavisno od političke volje, Vujošević je rekao:“Telekom neće postati sponzor ukoliko im to Vučić ne kaže, bez političke volje, ma koliko mi bili sposobni ili nesposobni, prosto, zemlja sada tako funkcioniše.

Ima i naših grešaka, recimo, u nedelju ćemo imati skoro preklapanje fudbalske i košarkaške utakmice, za to sigurno nije kriva država i nadam se da će se navijači rasporediti, jer su potrebni na oba mesta“, istakao je on.

Vujošević je prokomentarisao i vest da je Partizan na regionalnoj konferenciji Sporto u Portorožu, drugi put uzastopno proglašen za najbolji sportski brend u Srbiju, uz Novaka Đokovića i Anu Ivanoivić.“Postavlja se pitanje kako je najbolji sportski brend došao u ovu situaciju i da se nastavlja tendencija urušavanja kluba.

Nije nam lako, radimo u teškoj situaciji, imamo želju da osvijom titulu, ali pitanje je koliko je to realno“, zaključio je Vujošević.

Radnik zaposlen u JSD Partizan pokušao je juče da se ubije na stadionu u Humskoj, ali ga je u poslednjem trenutku spasio kolega.Čovek koji je zadužen za održavanje terena pokušao je da se obesi, pošto je bio nezadovoljan načinom isplate zarada.

On je bio u grupi štrajkača koji su pre nekoliko dana odlučili da obustave rad zbog odnosa uprave prema zaposlenima.

Ostavi poruku