Iznajmljivanje poslovnog prostora za obavljanje trgovinske delatnosti ubedljivo je najskuplje u Njujorku na Petoj aveniji i 17. puta je skuplje nego u centru belgijske prestonice, Briselu.

Godišnja renta za prodajni prostor od 150 kvadratnih metara na Petoj aveniji u Njujorku iznosi 4,5 miliona evra, navodi se u godišnjem izveštaju agencije za ekspertizu nekretnina Kešman i Vekfild, koji prenose belgijski mediji.

Na ovogodišnjoj listi najskupljih kvartova u svetu za iznajmljivanje prodavnica našao se prošlogodišnji „pobednik“ Kausvej u Hong Kongu, gde je renta pala za 6,8 odsto u odnosu na 2013.

Na trećem mestu liste su Jelisejska polja u Parizu, gde su kirije za iznajmljivanje prodajnog prostora u proseku poskupele za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Na četvrtom mestu je londonska ulica Nju Bond Strit, gde je rentiranje lokala poskupelo 4,2 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Belgija se našla na 35. mestu ove liste, a iznajmljivanje prostora za otvaranje prodavnice od 150 metara kvadratnih na godišnjem nivou u ulici Nev u Luksemburgu iznosi 265.500 evra.

Ostavi poruku