VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Darka Kostića (39) zbog ubistva Ivane Podraščić (14) iz Batajnice, kao i za silovanje Kristine Kovačević.

Na teret mu se stavlja da je 31. jula silovao, a zatim motikom usmrtio nesrećnu devojčicu u napuštenoj kući u beogradskom naselju Petlovo brdo i da je zatim njeno telo zavio u sunđer i zakopao.

Zločin je otkriven poslednjeg dana septembra, kada je Kristina Kovačević prijavila policiji da ju je, u istoj kući, mučio i silovao Kostić.

Srećom, ona je uspela da umakne ubici, što nije mogla da učini i četrnaestogodišnja Ivana.

Po dolasku na mesto zločina, policijski inspektori su ostali zgranuti kada su otkrili leš nepoznate ženske osobe.

Telo, u poodmakloj fazi raspadanja, bilo je zavijeno u sunđer i zakopano pored rečice koja protiče u blizini.

Nije bilo moguće obaviti prepoznavanje. – Međutim, ono što je izjavio sam Kostić prilikom saslušanja, kad je priznao zločin, kao i dokazi koji su pronađeni na licu mesta, ali i rezultati DNK analize, nedvosmisleno su ukazivali na to da je reč o Ivani – navedeno je u istrazi.

Pretragom kuće, pre nego što je otkriveno telo, policajci su pronašli mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je Ivanin.

Prvo su pomislili da ga je Kostić ukrao, ali kada su počeli da ga ispituju, počeo je da izmišlja razne priče.

Predložili su mu da uradi poligraf i on je pristao.

Videlo se da ne govori istinu na svako pitanje koje je postavljeno u vezi sa Ivanom, čiji su nestanak prijavili njeni roditelji.

Ali, kad su počeli da pretražuju teren oko kuće i kad su pronašli zakopano telo, nestala je i poslednja nada da je devojčica živa.

Ostavi poruku