Naslovna Fudbal Albanska provokacija uoči meča Grčke i Srbije

Albanska provokacija uoči meča Grčke i Srbije

0

Serija albanskih provokacija nastavljena je i uoči prijateljskog meča između Grčke i Srbije u Haniji, pošto je trojica dečaka koje fudbaleri tradicionalno izvode na teren, tokom intoniranja srpske himne prekrstili ruke simbolizujući „dvoglavog Orla“ koji se nalazi na zastavi Albanije.

Na snimku utakmice vide se trojica dečaka koji stoje ispred kapitena Srbije Branislava Ivanovića, golmana Vladimira Stojkovića i Nemanje Matića sa rukama u obliku „tradicionalnog albanskog pozdrava“, koji često koriste albanski fudbaleri prilikom proslave gola.

Kada je završeno intoiniranje „Bože pravde“ sva tri dečaka, ipak su, zajedno sa ostalima aplaudirali srpskoj himni.

Takođe, jedan od dečaka koji je bio ispred grčkog nacionalnog tima za vreme grčke himne prekrstio je ruke simbolizuujući „dvoglavog Orla“.

Inače, dan uoči utakmice objavljena je informacija da će bezbednosne mere biti maksimalne, s obzirom na to da na Kritu živi oko 100.000 Albanaca.

Istog dana u Đenovi, Albanci su tri puta prekidali prijateljski meč sa Italijom, a prethodno su u Renu, na utakmici protiv Francuske razvili zastavu tzv.

Velike Albanije, istu onu zbog koje je prekinut meč Srbije i Albanije u Beogradu.

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovala je utakmicu sa 3:0 u korist Srbije, ali zbog incidenata koji su usledili kaznila srpski tim sa minus tri boda, dok su oba saveza novčano kažnjena sa 100.000 evra.

U međuvremenu, srpski i albanski savez podneli su žalbu, a konačnu odluku doneće Disciplinska komisija UEFA doneće 2. decembra.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version