POBEDILA je Srbija Grčku u Hanji, ali je izgubila još jednog igrača! Napadač rimskog Lacija, 27-godišnji Filip Đorđević, bio je rezervista na utakmici sa domaćom reprezentacijom.

To je i ostao, iako je potezom iz 88. minutu sebe možda na nešto duži period precrtao sa spiska „orlova“.

Dogovor selektora Canasa i Ćurčića bio je pre meča da mogu da obave ukupno šest zamena.

Domaćin je to učinio od 60. do 79. minuta, a Ćurčić je sa promenama počeo u 65. minutu kada su Jojića i Markovića zamenili Lazović i Đuričić.

U 88. minutu igru su napustili Maksimović i Zoran Tošić, a na terenu su se pojavili Stefan Mitrović i Rukavina.

Tada je bilo planirano da Filip Đorđević zameni Aleksandra Mitrovića.

Međutim, mladi napdač je odbio da skine narandžasti marker, završi zagrevanje iza gola Stojkovića i dođe do klupe Srbije. Odmah posle utakmice društvenim mrežama počela je da se širi vest kako je Đorđević nezadovoljan statusom umislio da bi dva minuta regularnog toka i tri minuta nadoknade bilo premalo za njegov renome.

Na ovu vest „nalepila“ se i ona da je rekao zbogom reprezentaciji Srbije. – Neću da igram dva minuta.

Ali, zbogom nisam rekao – poručio je, kako saznaju „Novosti“, nekim od svojih najbližih saradnika.

Tu bi priči bio kraj, da nije sve izgledalo tako neprimetno.

Jer, niko od prisutnih na stadionu nije primetio ovaj detalj. Đorđević je, inače odigrao do sada 14 utakmica za najbolju selekciju Srbije i dao je četiri gola.

Dodatnu frustraciju kod njega izazvala je verovatno i činjenica da je celu utakmicu protiv Danske prošlog petka presedeo na klupi, a da je poziv za poslednja dva minuta u Hanji protumačio kao poniženje i saznanje da je od prozivke, 10. novembra, osam dana praktično bio samo posmatrač.

SINDROM VIDIĆNEŠTO slično Đorđeviću uradio je svojevremeno posle poraza u Sloveniji Nemanja Vidić, napustivši Srbiju zauvek.

Njegovim stopama krenuli su Aleksandar Luković i Danko Lazović posle Mundijala u Africi.

Netragom je nestao i Neven Subotić. Pitanje je šta bi na ovo mogli da kažu rezervni golmani Rajković i Brkić (nisu ulazili u igru u ova dva meča), ili Basta i Ignjovski koji su došli u Beograd pre osam dana, pa ih je Advokat odmah vratio u Rim, odnosno Frankfurt.

Uglavnom, Đorđević je vrata reprezentacije zatvorio prilično nezgrapno.

Nešto više strpljenja od njega pre 14 godina je imao sadašnji potpredsednik FSS Savo Milošević koji je kod Vujadina Boškova na EP u Belgiji i Holandiji bio četvrti napadač.

Izborio se za svoj status i sa Klajvertom postao najbolji strelac tog šampionata.

BEZ SAOPŠTENjAODMAH po sletanju u Beograd iz Hanje u FSS su shvatili da je Đorđevićeva gest otišao predaleko i da je skandal već postigao medijski efekat.

Bilo je planirano da se sa Terazija 35 u sredu oglase i zvaničnim saopštenjem, ali od njega nije bilo ništa.

Naime, procenjeno je da skandala, zapravo nema, da će Đorđević „hladiti glavu“ i razmisliti o svemu do marta i sledećeg okupljanja.

PROČITAJTE JOŠ:Milošević: Filip mi se nije javio!Kahrimanu napukli zadnji ukršteni ligamenti kolenaSa Novakom na Hrvate!Partizan slavio u Kupu: Lagana vožnja „valjka“Predsednik VSS: Selektor bez plate godinu dana!Saša Pavlović odbio ponudu GalatasarajaStanić: Ako su ustaški pokliči deo našeg navijačkog folklora onda smo dotakli dno

Ostavi poruku