Sudija Etičke komisije Međunarodne fudbalske federacije Hans Joakim Ekert iznenađen je kritikama koje mu je uputio glavni istražitelj korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022, Amerikanac Majkl Garsija.
FIFA je u četvrtak saopštila da se neće ponavljati izborni proces za domaćne Mundijala 2018. i 2022, i da će Rusija i Katar ostati organizatori tih takmičenja.

Ekert je objavio izveštaj na 42 stranice koji je bio baziran na istrazi korupcije koju je tokom 18 meseci sproveo Garsija.

Tri sata po objavljivanju tog izveštaja kojim je praktično dato „zeleno svetlo“ Rusiji i Kataru da mogu da organizuju takmičenja, Garsija je saopštio da izveštaj FIFA „vrvi od grešaka i pogrešnih tumačenja podataka“, zbog čega je najavio žalbu.- Uobičjeno je da se međusobno konsultujemo ukoliko dođe do eventualniog neslaganja – rekao je Ekert i dodao da nije mogao da stupi u kontakt sa Garsijom.

Ekert je potvrdio da Garsiji nije dostavljena kopija izveštaja kojim se praktično odbacuju optužbe za korupciju tokom izbora 2010. kada je Rusiji i Kataru dodeljeno domaćinstvo.

Ostavi poruku