Naslovna Fudbal Drulić van životne opasnosti, povredu arterije izazvao pojas

Drulić van životne opasnosti, povredu arterije izazvao pojas

0

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Goran Drulić (37), koji je u sredu oko 19 časova teško povređen u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd-Niš, kod Paraćina, operisan je u ćuprijskoj Opštoj bolnici.

Po rečima lekara, operacija je prošla bez ikakvih komplikacija, a pacijent je van životne opasnosti, svestan je i oseća se dobro.

Udes se dogodio kada je Drulić, krećući se svojim automobilom marke „opel astra“ u smeru ka Beogradu, udario u kamion, iz zasada nepoznatih razloga. Šef hirurgije i načelnik hirurških grana ćuprijske Opšte bolnice, dr Živko Stoiljkov ispričao je „Novostima“ da je Drulić imao povredu mezenterične arterije, odnosno dela koji hrani tanko crevo. – To jeste teška povreda u stomaku, ali to je najmanje i najbezbolnije što je moglo da mu se desi u takvoj nesreći.

Povredu je najverovatnije izazvalo zatezanje pojasa.

U stomaku je bilo krvi, pa je pacijent odmah operisan.

Sve laboratorijske analize su sada povoljne, krvna slika je dobra, a pacijent se dobro oseća – kaže Stoiljkov.

Novinari u četvrtak nisu imali pristup u odeljenje intenzivne nege, gde se operisani nalazi.

Kako „Novosti“ saznaju iz istrage, kamion čačanskih registarskih oznaka kretao se srednjom trakom ispred Drulićevog vozila, i bio je propisno obeležen, sa uključenim svetlima.

Još uvek nije poznat tačan razlog zašto je Drulić udario u njega.

Prema rečima Novice Dobrosavljevića, vlasnika ćuprijske šlep-službe „Mlinar“, koji je odmah pozvan na lice mesta, fudbalerov automobil je u kamion udario više desnom nego levom stranom, što je Druliću najverovatnije spaslo život. – Vozilo je spreda potpuno nabijeno, razbijena je šoferšajbna, a aktivirali su se i vazdušni jastuci.

Drulić je sve vreme bio svestan.

Za nekoliko minuta stiglo je sanitetsko vozilo iz Paraćina.

Kada sam došao na mesto nesreće, kamion je bio parkiran na zaustavnoj traci – priča Dobrosavljević.

TUŽILAŠTVO: ČEKAMO IZVEŠTAJ POLICIJE ODMAH nakon udesa policija je obavestila o događaju dežurnog zamenika Osnovnog javnog tužioca u Paraćinu.

Međutim, kako „Novosti“ saznaju od Vesne Ivanović, osnovne javne tužiteljke, Tužilaštvo nije izašlo ne teren već je uviđaj obavila samo patrola Saobraćajne policije zadužene za auto-put PU Jagodina. – Zvanični izveštaj policije još nismo dobili, tako da se o događaju ne možemo izjašnjavati – rekla je Ivanovićeva.

Z.

R.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version