Naslovna Tenis Čilić: Pred Đokovićem skidam kapu!

Čilić: Pred Đokovićem skidam kapu!

0

JEDAN od najboljih i najkulturnijih momaka u belom sportu.

Server koji šalje gromove.

Opasno se približava vodećoj trojci.

Ljubitelj Milana, Kake i Robinja.

Veliki humanista, čovek koji uvek želi da pomogne.

Sklanja se od skandala, problema, živi za tenis svim srcem.

Momak za primer.

To su samo neki od odgovora koji stižu od naših najboljih tenisera kada ih pitate ko je i kakav je Marin Čilić, najbolji igrač Hrvatske.

Mnogi ga vole, svi poštuju.

Na terenu su ljuti rivali, ali kada se ugase svetla, zajedno provode dosta vremena.

Prijateljstvo neguju jer ih mnogo više stvari spaja, nego što ih razdvaja.

Primer je i slučaj sa koncertom Tompsona, na proslavi Čilićevog uspeha u Njujorku pre nekoliko meseci, što je uzburkalo medije u Srbiji, ali su teniseri iz Beograda redom stali u Marinovu odbranu.

NADAM SE DOBROJ ATMOSFERI U SRBIJI o KAKVU atmosferu očekujete sledeće godine, kada Srbija dočekuje Hrvatsku u prvom kolu Dejvis kupa.

Možda nešto poput aplauza koje je Bilić dobio na meču Partizan – Bešiktaš ili, pak, nešto drugo?- Dejvis kup je drugačiji od uobičajenih turnira, pa je u skladu s tim i atmosfera uvek užarenija i navijači su aktivniji.

Nadam se da će atmosfera biti dobra za obe ekipe, što podrazumeva korektno navijanje.

S naše strane, nas tenisera, verujem da ćemo publici pružiti zanimljive mečeve s tenisom na visokom nivou, što je, na kraju, i najbitnije.

Za gostoprimstvo ne sumnjam da će biti odlično. – Ponekad mediji znaju da naprave priču gde je nema i sjajno je kada se ljudi koji te toliko dugo poznaju zauzmu za tebe.

Mnogo me njih poznaje sa svih ovih godina na turu i iz juniorskih dana, znaju kakav sam i mnogo mi je drago da sam na njih ostavio takav, veoma pozitivan utisak.

Kao što ste rekli, to je sjajan primer da Srbi i Hrvati mogu da imaju odlične, prijateljske odnose koji su jači od politike i negativnih stvari koje mogu da dođu sa strane – rekao je Čilić koji se javio na poziv „Novosti“, tokom poslednjih priprema u Londonu za start završnog mastersa. o Sada ste u grupi sa Đokovićem, šta ćete uraditi na terenu da biste ga konačno savladali – izgubili ste svih 10 puta? – Mislim da će odlučivati igra sa osnovne linije, najčešće presude sitnice, nekoliko poena, kao i u prošlim mečevima, i taktičke izmene.

Igraćemo u dvorani, što bi moglo da mi donese više poena na servisu, a svaki poen više može biti ključan.

Ovogodišnji završni Masters će biti veoma zanimljiv zbog borbe između Novaka i Rodžera za prvu poziciju, ali i za sve ostale igrače, jer svako sa dobrim rezultatom može da završi među prvih pet, uključujući i mene. o Malo vam je falilo da savladate Novaka na Garosu, opasno ste se približili svetskom broju jedan po igri? – Mislim da sam ove godine mnogo napredovao, ali veoma postepeno.

Sigurno su mi pomogli ti mečevi sa Novakom, u svakom sam bio bolji i više osećao da sam bliže pobedi, iako sam ih izgubio, podigli su mi samopouzdanje i verujem da je i to jedna od bitnih stvari koja mi je pomogla da dođem do titule u Njujorku, odnosno sada do Londona, gde učestvujem prvi put. o Kako se slažete sa Đokovićem? – Moj odnos sa njim je stvarno veoma dobar, znamo se dugi niz godina i Novaka izuzetno poštujem, zbog svega što je postigao u svojoj karijeri i zbog toga što je pokazao koliko su motiv i rad u sportu bitni.

Veliki je sportista i profesionalac, iz godine u godinu napreduje i verujem da ga još mnogo lepih stvari očekuje u karijeri.

Osim zbog profesionalnih uspeha, Novaka poštujem i zbog ljudske strane, mislim da je tu pokazao na mnogo primera kakav je kao čovek. o Često se srećete i sa Zimonjićem, Troickim i drugim našim asovima? – Svi se jako dobro slažemo.

Pomenuo bih lepu stvar ove godine kad je bilo okupljanje u Rolan Garosu na centralnom terenu svih igrača i igračica sa naših prostora, za pobuđivanje svesti u svetu za pomoć poplavljenim područjima.

To mi je bilo veliko zadovoljstvo, super je kada možemo da iskoristimo posao kojim se bavimo za pomaganje onima kojima je to potrebno.

Takođe, Nole i ja smo razgovarali oko jednog humanitarnog događaja koji planiram da organizujem u Monaku sledeće godine i predložio sam mu da i on učestvuje, za šta je bio veoma otvoren i zainteresovan.

To je još jednom pokazalo da uvek kada može, svoje vreme ulaže za pomoć drugima. o Šta je to što vas povezuje, osim tenisa? – Mnogo je stvari koje nas spajaju, ali verujem da je najvažnija želja da pomognemo i usrećimo što više ljudi.

Iako su neke stvari za nas jednostavne i ne doživljavamo ih snažno, kada vidite koliko usrećuju druge ljude, to i vas obogaćuje. Čini mi se da nam je to zajednička crta – zaključuje Čilić.

LIČNA KARTA Marin Čilić o Rođen: 28. 9. 1988. o Mesto: Međugorje o Živi u: Monte Karlu o Visina: 198 cm o Težina: 82 kg o Igra: desnom rukom o Profi od: 2005. o Trener: Goran Ivanišević o Plasman: 9. o Titule: 13 o Skor 2014: 54-18 o Zarada: 10.949.754 $ PRIVATNO o POČEO da igra tenis sa sedam godina sa rođakom Tanjom o OTAC Zdenko, majka Koviljka, braća Vinko, Goran i Mile o BIO je drugi junior sveta u 2005. o OMILjENI hobi mu je igranje fudbala, a od igrača najviše voli Kaku i Robinja.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version