Naslovna Srbija Vođa navijača Rada preskočio ogradu, „popio“ prijavu; Bogdanov “nedostupan”

Vođa navijača Rada preskočio ogradu, „popio“ prijavu; Bogdanov “nedostupan”

0

PREDISTRAGA o puštanju drona sa zastavom takozvane velike Albanije na stadionu Partizana 14. oktobra, tokom utakmice Srbija – Albanija, još traje.

Pod lupom su i navijači, koji su se sa Ivanom Bogdanovim pojavili na terenu, a policija je, kako „Novosti“ saznaju, pre nekoliko dana privela I.

K., jednog od vođa navijača Rada, koji je te večeri bio u društvu Bogdanova.

Prema nezvaničnim saznanjima „Novosti“, I.

K. je priveden posle utakmice Crvena Zvezda – Rad, i u policiji je proveo nekoliko sati.

On je ispitivan zbog činjenice da je tokom incidenta na utakmici Srbija – Albanija preskočio ogradu na tribini i ušao u „restriktivnu zonu“, ali nije utrčao na teren. – Ovaj vođa navijačke grupe „Junajted fors“ preskočio je bio ogradu sa Bogdanovim, ali za razliku od njega nije utrčao na teren – navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi. – Posle saslušanja njemu je, zbog tog čina, napisana prekršajna prijava, koja će ići u redovnom postupku.

U ovom trenutku policija interno traga i za Bogdanovim, kako bi ga ispitala, ali on nije pronađen na kućnoj adresi.

Ukoliko bude primećen, kako saznajemo, on će biti priveden kako bi bio saslušan o tome zašto se i kako pojavio na terenu crno-belih.

Istražne organe zanimaju i informacije navijača o tome šta se desilo na pomenutoj utakmici, odnosno ko je odneo dron sa terena.

Letelica se posle nekoliko dana našla u rukama policije i utvrđeno je da je proizvedena u Kini, a prodata u Italiji.

Sumnja se da je dron u Srbiju uneo Albanac Ismailj Morina dva dana pre početka utkamice, kao i da je uz pomoć Olsija Rame, brata albanskog premijera, upravljao letelicom.

Srpski državni organi su saopštili da se sumnja da je Rama upravljao bespilotnom letelicom, najverovatnije mobilnim telefonom androidom odnosno ajfonom.

On je kratko zadržan u VIP loži, ali je posle pozivanja na američko državljanstvo i pokazivanja pasoša SAD – pušten da se vrati za Tiranu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version