SHARE

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je danas posmrtno “Ordenom časti” direktora francuske naftne kompanije “Total”, Kristofa de Maržerija, koji je poginuo 21. oktobra u avionskoj nesreći na aerodromu Vnukovo u Moskvi, saopštila je pres služba Kremlja. “Za ogroman doprinos jačanju ekonomskih i kulturnih odnosa između Rusije i Francuske, Kristofu de Maržeriju, direktoru “Totala” i francuskom državljaninu, biće dodeljen ‘Orden časti”, kaže se u tekstu Putinovog dekreta, prenela je agencija Tass.

Pet osoba poginulo je 21. oktobra prilikom pada privatnog aviona “Falkon-50” na moskovskom aerodromu Vnukovo, a među njima i čelnik francuske naftne kompanije.

Prema preliminarnim informacijama, letelica se po poletanju na pisti sudarila sa vozilom za čišćenje snega, u uslovima magle.

Predstavnica Moskovske međuregionalne istražne saobraćajne uprave Istražnog komiteta Tatjana Morozova, rekla je da je po prvim informacijama, avion leteo iz Moskve za Pariz a na mestu pada pronađeno je pet beživotnih tela.

Avion je u potpunosti izgoreo, navodi TASS.

Uzrok nesreće utvrđivaće specijalna komisija Federalne agencije za vazdušni saobraćaj (Rosavijacija), na čelu sa njenim direktorom Aleksandrom Neratkom.

SHARE

Оставите одговор