Kao što je od ranije poznato Crvena zvezda duguje Gregoržu Bronovickom čak 840.000 evra! Poljak je dobio na sudu FIFA odluku po kojoj crveno-beli do kraja ovog meseca moraju da iskeširaju novac, koji naravno nemaju u kasi i da im ako to ne učine automatski sledi oduzimanje bodova.

Letos je ovaj scenario izbegnut, pa su isplaćeni Rad i neki bivši domaći igrači.

Obavljeni su novi razgovori sa Bronovickim, koji je pristao da do 15. novembra, dobije pola duga i ostatak u roku od nova dva meseca u 2015. godini. Ipak, na spisku dužnika nije samo Poljak, već su svoje dobijene odluke na papiru, zbog dobijanje domaće licence za novembar ili najkasnije 31. decembar, pomerili Srđan Mijailović (44.000), Nikola Maksimović (70.000), Mendeš Kadu (100.000), Marko Vešović (110.000 evra)…

Samo eventualna ekstra ponuda iz inostranstva može da poremeti planove Crvene zvezde i Aleksandra Lukovića (32), koji su se dogovorili da sklope aranžaman već prvog dana zimskog prelaznog roka! Prema sporazumu dve strane, bivši reprezentativac Srbije posle Askolija, Udinezea i Zenita ponovo treba da nosi crveno-beli dres u kojem se afirimisao i prošao sve mlađe selekcije.

Zbog naših propisa nije moguće registrovati odmah igrača, da odradi posao u jesenjem delu sezone, pa je razgovarano bez žurbe i kako je potvrđeno „Sportu“ u Ljutice Bogdana, nije bilo prepreka između dve strane.

Jasno je da Luković želi posle osam godina nastupa u Evropi da se vrati kući, kako bi mu se deca školovala u Beogradu.

Ipak, posle letošnjeg čekanja da li će se Luković vratiti u Italiju (spominjala se Sampdorija) ili se preseliti u Dubai ili Katar, aktuelni šampion je doveo Planića i Mbođa, sa pozajmice vrtio Lazića, a u takmičarski tim gurno mladog Jovanovića.

Ugovor treba da glasi do juna 2016. godine, a Luković nije imao posebne finansijske zahteve znajući kompletnu situaciju na ovom polju.

Izgleda da prava „ljubav“ nema cenu i povratak za sve treba da bude pogodak u centar.

Leave a Reply